Valsts un pašvaldību iestādēm dažādu iekārtu iegādei rezervēti 100 miljoni eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) drukas iekārtu, drukas iekārtu izejmateriālu un demonstrācijas iekārtu iegādei no Elektronisko iepirkumu sistēmas (EIS) rezervējusi 100 miljonus eiro, aģentūrai LETA apstiprināja VRAA pārstāvis Kristaps Prēdelis.

VRAA izsludinājusi iepirkumu, kas paredz sadarbību ar tā uzvarētāju noslēgt uz turpmākajiem četriem gadiem. Pēc Prēdeļa teiktā, 100 miljoni ir summa, kuru četru gadu laikā visas valsts un pašvaldību iestādes, kā arī uzņēmumi varēs tērēt dažādu drukas iekārtu iegādei. Viņš gan norādīja, ka šī summa četru gadu laikā nebūt nav jāiztērē, bet tā ir maksimāli rezervētā summa iestāžu vajadzību nodrošināšanai šajā jomā.

Iepirkumam pieteikties var līdz 7. novembrim. Patlaban EIS kā pircēji ir reģistrētas 1633 valsts un pašvaldību iestādes un uzņēmumi.

Kā ziņots, EIS paredz nodrošināt centralizētu un standartizētu preču un pakalpojumu elektronisku iepirkšanu valsts pārvaldes un pašvaldību vajadzībām, tādējādi samazinot izmaksas un administratīvo slodzi, kas saistās ar atsevišķu iepirkumu procedūru rīkošanu.

EIS ir pirmā šāda veida iepirkumu sistēma Baltijas valstīs, kas izveidota 2005. gadā. Sākotnēji tā darbojās tikai kā e-pasūtījumu sistēma, kurā publiskās institūcijas var iegādāties standarta preces un pakalpojumus. Kopš 2014. gada janvāra EIS tika ieviesta e-izziņu apakšsistēma, bet kopš 2016. gada EIS tiek nodrošināta e-konkursu apakšsistēma, kas ir veidota kā vienota elektroniska vide iepirkumu procedūru norises atbalstam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu