Bordāns: Panāksim, ka Zaļo un zemnieku savienība paliek opozīcijā (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jaunās konservatīvās partijas valdes priekšsēdētājs, premjera amata kandidāts Jānis Bordāns.
Jaunās konservatīvās partijas valdes priekšsēdētājs, premjera amata kandidāts Jānis Bordāns. Foto: Zane Bitere/LETA

"Mēs panāksim, ka Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdībā nav," tik kategoriski intervijā Latvijas Radio izteicās Jaunās konservatīvās partijas (JKP) premjera amata kandidāts Jānis Bordāns.

Bordāns ir viens no trim cilvēkiem, kura kandidatūru Ministru prezidenta amatam turpinās vērtēt Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Politiķis ir pārliecināts, ka potenciālie partneri JKP viedoklī ieklausīsies. "Bez mūsu partijas līdzdalības šo valdību - būsim reāli - nesastādīs. Līdz ar to, es domāju, ka mūsu viedokli ņems vērā," viņš teica.

Norādīts, ka skaitliski tomēr ir iespējams izveidot koalīciju bez JKP, Bordāns atzina, ka matemātiski tas ir iespējams.

"Bet nedomāju, ka kāds ies uz šādu pašnāvību," viņš pauda, piebilstot, ka tas būtu nepatīkams signāls sabiedrībai un JKP atstāšana opozīcijā nevienam arī nebūtu ērta.

Līdz ar to JKP turpinās sarunas par piecu partiju koalīciju - bez ZZS un "Saskaņas", viņš atzina.

Vaicāts, vai būtu gatavs strādāt Arta Pabrika (Attīstībai/Par!") vadītā valdībā, Bordāns noteica, ka Pabriks ir interesants premjera kandidāts, kurš nekad nenākot uz sarunām. Bordāns pie sarunu galda Pabriku vēl neesot saticis.

Viņš arī aicināja Vējoni pieņemt "Latvijas prezidentam cienīgus lēmumus".

Jau vēstīts, ka pēc notikušajām konsultācijām ar politiskajām partijām Vējonis turpinās izvērtēt Alda Gobzema ("KPV LV"), Bordāna un Pabrika kandidatūras uz Ministru prezidenta amatu.

Valsts prezidents sagaida, ka turpmākajā politisko partiju konsultāciju laikā tiks panākta vienošanās par vairākuma atbalstu vienam no šiem kandidātiem.

Valsts prezidents izvirzīs tikai tādu Ministru prezidenta amata kandidātu, par kuru nebūs šaubas par viņa iespējām saņemt atļauju pieejai valsts noslēpumam. Lai noskaidrotu iespējamību saņemt atļauju pieejai valsts noslēpumam, Vējonis aicinājis visus trīs potenciālos premjera amata kandidātus iesniegt nepieciešamos dokumentus.

Pašlaik iniciatīvu valdības veidošanas sarunās uzņēmušies trīs politiskie spēki - JKP, "KPV LV" un "Attīstībai/Par!". JKP premjera kandidāts ir Bordāns, "KPV LV" - Gobzems un "Attīstībai/Par!" - Pabriks.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu