Policija atvainojas pensionārei par izpostīto kaņepju lauku (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lollyman, CC BY-NC-ND 2.0/Scanpix

Valsts policija atvainojusies pensionārei Dzidrai Bruzgulei no Viļānu novada Dekšāres pagasta par izpostīto kaņepju lauku un izvērtējusi kaņepju pārbaudes procedūru atbilstību.

Šovasar 27. augustā pie pensionāres mājās ieradās Valsts policija no Rēzeknes iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas. Dzidras piemājas dārzā esošās kaņepes policijai pēc vizuālās apskates radīja aizdomas, ka, iespējams, augi satur narkotiskās vielas. Augi tika nogriezti, jo tiem bijusi marihuānai raksturīga smarža. Taču ekspertīze parādīja, ka kaņepes nesatur narkotiskās vielas.

» "Man saka - krimināllieta ierosināta!" Policija vēršas pret pensionāri par kaņepju audzēšanu

Valsts policijas Latgales reģiona vadība atvainojusies saimniecei Viļānu novadā, kuras piemājas dārzā tika atsavināti un ekspertīzes veikšanai nodoti 363 pieaugušu kaņepju stādi.

Sarunā sievietei paskaidrots, kādēļ radusies šāda situācija, jo balstoties uz līdzšinējo praksi, analogās situācijās parasti aizdomas apstiprinās un augos tiek konstatēta aizliegto vielu klātbūtne. Vienlaikus viņa informēta, ka Valsts policija sākusi pārbaudi vai, reaģējot uz saņemto informāciju, policistiem bija arī citas alternatīvas iespējas, ne tikai visu augu konfiskācija ekspertīzei.

Sarunā abas puses vienojušās par turpmāko rīcību, lai Valsts policija varētu kompensēt materiālos zaudējumus.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis uzdevis pārvērtēt šobrīd esošās procedūras par rīcību līdzīgos gadījumos. "Mēs redzam, ka šodien aizvien vairāk saimnieki piemājas dārzā audzē kaņepes. Mēs redzam, ka aizvien biežāk parādās arī aizliegto vielu saturošu augu konstatācija brīvdabas apstākļos."

"Acīmredzot, mums ir jāpārskata ierastās procedūras un jāmeklē efektīvi risinājumi, kā, saskaroties ar šādu situāciju, policisti var veikt savu pienākumu, neriskējot nodarīt materiālo kaitējumu personai, kas audzē kaņepes savai mājsaimniecībai."

"Iespējams arī nepieciešams paskatīties uz šīs nozares regulējumu plašāk - vai tas ir pietiekošs un visām pusēm skaidri izprotams," skaidro Ints Ķuzis.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu