"Caur ērkšķiem uz..." dalībniece Laura: brīvlaikā bērnus pieskatu pati, auklītēm neuzticos

Liene Skulme
, SIEVIETE
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Caur ērkšķiem uz..." dalībniece Laura
"Caur ērkšķiem uz..." dalībniece Laura Foto: Foto no personīgā arhīva

Ir sācies skolēnu brīvlaiks, un, ja pašiem bērniem par to ir liels prieks, tad vecākiem - ne visiem. Ja bērns ir pieskatāmā vecumā, rodas loģisks jautājums - kurš pieskatīs bērnus, ja vecākiem jāiet uz darbu?

Ne visiem bērniem ir vecmāmiņas vai auklītes, kas brīvlaikā viņus varētu pieskatīt. Kādam varbūt vecmāmiņa dzīvo pārāk tālu prom, savukārt auklīte ir pārāk dārgs prieks. Ir arī māmiņas, kas savu bērnu neuztic nevienam citam. Vēl variants - uz brīvlaika periodu ņemt atvaļinājumu.

Pagājušās sezonas “Caur ērkšķiem uz…” dalībniece Laura stāsta, kā rīkojas viņa: “Ko darīt ar bērnu brīvlaikā? Pat nezinu. Man ir tā, ka mans bērns ir ļoti noslogots brīvlaikā. Ir obligāti visādi pulciņi, mums ir futbols, mums ir zīmēšana. Viss iet raiti.”

“Es tieku galā tādā veidā, ka sēžu mājās ar bērniem. Nodarbojos ar viņiem un darbojos pati,” atzīst māmiņa.

“Viens veids - jāmeklē auklīte, bet arī ne visām auklītēm var uzticēt savus bērnus, tāpēc pati esmu ar viņiem. Tas ir vienīgais, ko es varu pateikt.

Ir traki, ka bērns neiet uz skolu, viņam nav dienas režīma, bet atpūta, uzskatu, arī ir vajadzīga.”

“Pati tagad esmu nelielā depresijā, man viss iet traki, man ir grūti, kaut kopumā viss ir labi,” skumji nosaka Laura. Iespējams, tas drūmā laika dēļ.

“Kad bērnam ir brīvlaiks, labums ir tāds, ka tu vari pabūt ar savu bērnu un pievērst viņam uzmanību. Tas ir tas galvenais, es uzskatu.”

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu