Dzērājšoferis pie Lilastes notriec pasaules apceļotāju no ASV (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saulkrastu novadā uz šosejas Rīga-Ainaži pie Lilastes pirms nedēļas tika notriekts velosipēdists, kurš turpat uz vietas gāja bojā. Negadījums pats par sevi ir traģisks, taču atklājušās arī jaunas detaļas par notikušo - vēsta raidījums "Degpunktā".

Izrādās negadījuma upuris ir pasaules apceļotājs no Aļaskas Pīters Rikters, un diemžēl ceļojums uz Latviju viņam izrādījās liktenīgs.

Tā bija parasta sestdiena. Uz šosejas "Via Baltica" satiksme plūda ierastajā ritmā un pa ceļa malu mierīgi brauca divi riteņbraucēji, kad pēkšņi auto straumē parādījās kāds agresors.

"Mercedes" vadītājs, metot līkločus, uzbrauca vienam no velosipēdistiem un, saprotot, ka izdarījis noziegumu, šoferis centās bēgt.

Ar to pastrādāto noziegumu saraksts nebeidzās – policistiem būs jāizmeklē lieta par iespējamo auto zādzību.

Šeit gan likumsargiem vēl jāpēta, cik patiesas ir auto īpašnieces iesniegumā paustās ziņas, jo zināms, ka viņa ar "Mercedes" šoferi kopā tajā pašā dienā lietojusi alkoholu. Aizturētais šoferis bijis 2,8 promiļu reibumā - informē televīzijas raidījums.

Aizdomās turamais agrāk nav nonācis policijas redzeslokā, bet tagad viņam draud trīs līdz 10 gadus ilgs cietumsods. Līdz tiesai gan viņš palaists uz brīvām kājām, un policisti vēl meklē notikušā aculieciniekus.

Kas attiecas uz bojāgājušo tūristu – 70 gadus veco Pīteru Rikteru -, viņa mirstīgās atliekas tiks nogādātas mājās Amerikā, Aļaskas štatā, Ankoridžas pilsētā.

Lai bojāgājušā pasaules apceļotāja pīšļus nogādātu tēvzemē, internetā tiek vākti līdzekļi. Nepieciešamo 15 000 dolāru vietā savākti jau gandrīz 20 000, un ziedotāju vidū ir arī daudzi Latvijas iedzīvotāji - vēsta raidījums "Degpunktā".

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu