Daļa Rīgas dzīvokļu vēl bez apkures - ēkām vajadzīga atgaisošana

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgā vēl joprojām turpinās darbs pie daudzdzīvokļu ēku apkures sistēmu atgaisošanas. Tas nozīmē, ka, par spīti oficiālajam apkures sezonas sākumam, ne visos dzīvokļos radiatori ir silti -  vēsta raidījums "Panorāma". 

"Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) skaidro – vairumā tā apsaimniekoto ēku apkures sistēmas atgaisotas pat divas reizes, tomēr ar to bijis par maz, un pilnībā vai daļēji traucēta siltuma padeve vēl joprojām ir teju 300 pārvaldnieka namos.

Atgaisošana turpinās, un prognozējams, ka šīs nedēļas laikā tos varētu pabeigt.

Šosezon par apkures pieslēgšanu galvaspilsētā atbild ne vairs, kā ierasts, pašvaldības kapitālsabiedrība "Rīgas siltums", bet četru uzņēmumu pilnsabiedrība "Siltumserviss Rīga", kas šādas tiesības izcīnīja konkursa kārtībā - noskaidroja LTV korespondente.

Jaunais pakalpojuma sniedzējs gan nespēj sniegt atbildes uz  iedzīvotāju daudzajiem jautājumiem, un uzņēmuma informācijas tālruņa līnija nereti ir pārslogota.

"​​​Šobrīd nevarot sazvanīt "Siltumservisu Rīga", cilvēki zvana mums [RNP] un rada problēmas mūsu klientiem, lai sazinātos ar uzņēmumu par citiem jautājumiem," skaidroja RNP pārstāvis Krists Leiškalns.

Pagājušajā apkures sezonā RNP apsaimniekotajās ēkās palicis 1,3 miljonus eiro liels apkures parāds, taču siltuma pieslēgšanu tas neietekmē.

RNP, kas apsaimnieko aptuveni divas trešdaļas galvaspilsētas daudzdzīvokļu ēku, skaidro, ka liela daļa parāda saglabājusies vēl no krīzes laika, un kopējā parāda summa pamazām rūk - informē raidījums "Panorāma".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu