Ķīnā atklāj pasaulē garāko jūras tiltu (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Honkongas-Makao-Džuhai tilts
Honkongas-Makao-Džuhai tilts Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Šonedēļ Ķīnā oficiāli tiks atklāt tilts, kas savieno Honkongu, Makao un kontinentālās Ķīnas pilsētu Džuhai. Šis tilts ir garākais jūras tilts pasaulē – tā būvniecība izmaksāja aptuveni 20 miljardus ASV dolāru un ilga deviņus gadus, vēsta ASV raidorganizācija CNN.

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins oficiāli atklājis pasaulē garāko jūras tiltu, kas savieno Honkongu ar Ķīnas kontinentālo daļu.

​Foto: Ķīnā atklāj pasaulē garāko jūras tiltu

55 kilometrus garais tilts, kura būvniecība ilga teju desmit gadus, savieno Honkongu, Džuhai un Makao. Tilta kompleksā ietilpst arī 6,7 kilometrus garš tunelis un mākslīgā sala.

Ceremonijā Džuhai pilsētā, kur tilts iznākt kontinentālās Ķīnas daļā, piedalījās arī Honkongas līdere Kerija Lama un Ķīnas viceprezidents Haņs Džens.

Foto: AP/Scanpix

Tilts veicinās "viena valsts, divas sistēmas" principa attīstību un palīdzēs Honkongai un Makao integrēties kontinentālajā Ķīnā, pavēstīja Haņs.

Pēc tilta nodošanas ekspluatācijā pa to no Honkongas līdz Džuhai varēs nokļūt pusstundā. Pašlaik tam ir nepieciešamas trīs stundas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu