"VEF Rīga" pievienojas amerikānis Durems; pārtrauc līgumu ar Lūku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Džebrils Durems
Džebrils Durems Foto: Twitter: @vefriga

Basketbola klubs "VEF Rīga" parakstījis līgumu ar 24 gadus veco amerikāņu saspēles vadītāju Džebrilu Duremu. Viņš aizvietos Ostinu Lūku, ar kuru sadarbība ir pārtraukta, vēsta vienības mājas lapa. 

Durems Rīgā ieradās vēlā svētdienas vakarā, pirmdien sekmīgi izgāja medicīniskās pārbaudes un jau trešdien, 24. oktobrī, varētu debitēt "VEF Rīga" sastāvā izbraukuma spēlē Jūrmalā.

"Ļoti ceram, ka Džebrils Durems spēs ienest kreativitāti un enerģiju mūsu komandā," sacīja "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis. "Iepriekšējās darbavietās viņš labi apvienoja gan punktu gūšanu, gan piespēļu došanu, sekmīgi veidojot spēli. Viņš ir arī salīdzinoši jauns spēlētājs, kurš ir motivēts, ar ambīcijām. Sagaidām, ka Džebrils palīdzēs mums, un arī mēs varēsim viņam palīdzēt."

Amerikāņu basketbolists 2016. gadā absolvēja Arkanzasas Universitāti, ar kuru sacentās spēcīgajā SECkonferencē NCAA I divīzijā. Noslēdzošajā gadā savā koledžas komandā Duremam vidēji spēlē 6,2 punkti un 6,3 rezultatīvas piespēles.

Savas profesionāļa karjeras pirmajā pieturvietā 2016./2017. gada sezonā Durems spēlēja Zviedrijas vadošā čempionāta klubā "Jämtland Basket", kura sastāvā 37 spēlēs viņam vidēji 14,9 punkti, 6,3 rezultatīvas piespēles (labākais rādītājs minētajā sezonā visā līgā), 3,5 atlēkušās bumbas un 1,8 pārtvertas bumbas.

2017./2018. gada sezonā Durems pārcēlās uz Ungārijas spēcīgākās līgas klubu "Pecsi VSK-Veolia", kura rindās 37 spēlēs viņam vidēji 33,7 minūtēs 16,2 punkti, 7,1 rezultatīva piespēle (otrais labākais rādītājs visā turnīrā), 4,1 atlēkusī bumba un 1,5 pārtvertas bumbas.

Šo sezonu Durems sāka Grieķijas pirmās līgas klubā no Krētas salas "Rethymno Cretan Kings", kurā nospēlēja divus mačus, sasniedzot sekojošus rādītājus vidēji vienā spēlē: 23 minūtes, 7,5 punkti un 4,5 rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu