Mierīgs vakars pārvērtās murgā: Baltezerā ugunsgrēks noposta pensionāres māju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pensionāre Māra mājā pie Baltezera dzīvoja jau 60 gadus. Viņas dēls Aivars palīdzēja to apsaimniekot, aprūpējot arī vairākus ģimenes mājdzīvniekus. Taču mājas ģimenei viena vakara laikā atņēma ugunsgrēks, vēsta raidījums Degpunktā.

Svētdien, 21. oktobrī, viesistabā skatoties televīziju, Aivars un Māra izdzirdēja troksni ēkas augšstāvā. Steidzoties pārbaudīt skaņas avotu, Aivars atskārta, ka steigšus jāevakuējas.

Māra paķēra savu staigājamo spieķi un centās izkļūt no mājas, taču biezie dūmi un pieaugošais uztraukums traucēja koordinācijai.

Pārliecinājies, ka mamma ir drošībā, Aivars steidza paķert ūdens spaiņus, lai kaut nedaudz ierobežotu liesmu straujo izplatīšanos.

Ugunsgrēks bija pārāk spēcīgs un bīstams, lai to apturētu paša spēkiem, tāpēc Aivars drīz vien pūliņus pārtrauca.

Māra zvanīja ugunsdzēsējiem, taču nespēja aprakstīt notiekošo. Dienesta dispečeram nācās vairākas reizes pārjautāt mājas adresi.

Kundze cieta no indīgajiem dūmiem - acis, kuras tā jau bija vārīgas pēc tikko veiktās operācijas, nu ir pavisam smagā stāvoklī.

Vēl nav noskaidrots, kas izraisījis postošo nelaimi. Glābēji pieļāva iespēju, ka noticis elektrības īssavienojums, un par to pavēstīja kaimiņienei.

Dzelmes ielā dzīvojošie ir vienoti bēdās par kaimiņu nelaimi un cenšas palīdzēt, kā spēj, ne tikai izglābjot no ugunsnelaimes suni un kaķi, bet arī piedāvājot naktsmājas, pusdienas, kā arī drēbes, jo visu, kas ģimenei piederēja, ugunsgrēks neatgriezeniski iznīcināja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu