Makgregora draugs atklāti par konfliktu Bruklinā un Habiba drošsirdību draugu klātbūtnē (3)

Roberts Ūdris
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Habibs Nurmagomedovs
Habibs Nurmagomedovs Foto: AP/LETA

Apollo turpina rakstu sēriju par un ap UFC (Ultimate Fighting Championship) vienu no lielākajām cīņām organizācijas pastāvēšanas vēsturē starp īru Konoru Makgregoru un krievu Habibu Nurmagomedovu.

Iepriekšējā rakstā atskatījāmies uz to, kur un kā dzima naids starp abiem cīkstoņiem. Runa nav tikai par PR trikiem pirms cīņas, bet, kā izrādījās, saknes meklējamas vēl dziļāk...

1. daļu varat lasīt ŠEIT.

Daudzi varbūt nezina, ka Makgregora un Nurmagodemova sāga aizsākās pavisam cita cilvēka dēļ - Artjoma Lobova, kurš ir Makgregora sparinga partneris un labs draugs. 2017. gada jūlijā vienā no intervijām Lobovs Habibu nosauca par zaķpastalu un apgalvoja, ka viņš nevarētu uzveikt Konoru, jo regulāri nespēj iekļauties svarā un izstājas no cīņām. Pēc tam abi satikās pirms UFC 223 šova vienā no Ņujorkas viesnīcām. Nākamajā dienā notika slavenais "autobusa incidents".

Pusgadu Lobovs publiski par šo situāciju neizteicās, aizbildinoties, ka žurnālistus interesē tikai Konora un Habiba konflikts, bet ne viņa karjera. Kas nav melots. Taču tagad viņš ESPN žurnālistam Arielo Helvani "The Helwani Show" ietvaros prezentējis savu versiju par konflikta rašanos un attīstību.

"Sākumā mums bija labas attiecības. Gan man ar Habibu, gan arī Konoram. Taču vienā brīdī viņš Konoru sāka saukt par gaili. Nezinu, kādēļ viņam tas bija jādara. Iepriekš Konors neko sliktu par viņu nebija teicis," sacīja Lobovs.

Jāpiebilst, ka vārds "gailis" jeb angļu valodā "chicken" (šoreiz tulkots kontekstā, nevis burtiski - red.) ASV netiek uzskatīts kā apvainojums, bet Krievijā tas ir cietumnieku slengs, pie tam ļoti aizvainojošs. Uz to norāda arī Lobovs:

"Habibs zina, ka tas ir nopietns apvainojums. Habibs katrā intervijā Konoru sauca par gaili. Iespējams, viņš tā darīja, jo viņam patika, ka viņam pievērš uzmanību. Tomēr iepriekš viņš nebija publiski tik plaši atpazīstams. Bet Konors sākumā uz to nereāģēja un saglabāja cieņu."

Incidents Bruklinā

Kopš Lobova intervijas, kurā viņš slikti izteicās par Nurmagomedovu, bija pagājis kāds laiks. Neilgi pirms cīņas Lobovs deva telefoninterviju, bet tur ieraudzīja Nurmagomedovu ar draugiem. Arī Lobovam bija paredzēta cīņa tā šova ietvaros, bet visi cīkstoņi tika izmitināti vienā viesnīcā.

"Viņš pienāca pie manis un mēs sākām apmainīties ar "laipnībām", taču fiziski viens otru neaiztikām. Burtiski pēc brīža pieskrēja bariņš puišu un viņš uzreiz kļuva drosmīgs un izgāja uz fizisku kontaktu. Centos iet nostāk, jo nezināju, ko sagaidīt," sacīja Lobovs, piebilstot: "Viņš visu laiku atkārtoja - kāpēc tu tā teici? Bet es viņam atbildēju - tu manu brāli nosauci par gaili. Kā es varēju uz to nereāģēt? Ja tavu brāli tā nosauktu, tu reāģētu tieši tāpat."

Jaunumi par incidentu izplatījās ātri. "Nezināju, ko darīt. Saņēmu miljoniem ziņu. Bet neviena no tām nebija jēgpilna. Neviena nebija tāda, kur mani atbalstītu vai dotu vērtīgu padomu. Tikai viena ziņa bija laba.

Man uzrakstīja Konors. Viņš teica - es esmu ceļā. Jau lidoju. Man nospļauties kas, ko, kā un kāpēc. Tu esi mans brālis," atcerās Lobovs.

Lobovs tajā brīdī nezināja cik cilvēku sastāvā Makgregors dodas uz Bruklinu..

Kāpēc tieši autobuss?

Konors, Lobovs un co vēlējās tikties ar Habiba "bandu". Kad viņi ieradās "Barclays Center" arēnā, preses konference, kurā piedalījas visi šova dalībnieki, bija noslēgusies. Taču viņi vēl bija palikuši arēnas teritorijā. "Atkāpties vairs nevarējām. Bijām sašutuši par incidentu viesnīcā. Doma bija pārbaudīt viņa reakciju. Piegājām pie autobusa un prasījām - kur ir tava drosme tagad? Atkārtošos, kad biju viens, viņš man nepieskārās, bet kad saradās apkārt draugi, viņam uzreiz parādījās arī drosme," stāsta Lobovs.

"Kopš intervijā izteicos par Habibu, bija pagājis laiks. Bet tā bija patiesība - viņš patiešām bieži izstājās no cīņām. Konors nekad tā nav darījis. Es apmeklēju vairākus Krievijā notiekošos cīņu vakarus, kur vairākkārt tikāmies ar Habibu. Tajās reizēs viņš man neko pat nepateica. Bet tā bija iespēja noskaidrot attiecības viens pret viens," apgalvo cīkstonis.

Kas interesanti, Nurmagomedovs vienā no intervijām sacīja:

"Uzskatu, ka UFC viņam palīdzēja noorganizēt uzbrukumu autobusam. Makgregoram apkārt bija viņa PR cilvēki, mediji un pārējā komanda. Tas viss tika darīts publicitātes dēļ. Nesaprotu arī to, kā apsardze varēja ielaist arēnā 20 cilvēku lielu komandu, kuri netika aicināti uz mediju dienu. Pateicoties UFC viņi tika iekšā."

Pēc incidenta Makgregors pats pieteicās policijā un tika aizturēts, bet vēlāk tika atbrīvots pret 50 tūkstošu ASV dolāru lielu drošības naudu. Lobovs juties slikti, ka viņa draugs atrodas cietumā viņa dēļ. Krievijā no viņa daudzi novērsās, un kā viņš pats vēlāk atzina, izrādījās, ka viņa draugu lokā ir bijis daudz "žurku".

Ideja par cīņu

Lobovs dzīvo un trenējas Īrijā, Dublinā. Viņa bilance profesionālajā karjerā nav spīdoša (13 uzvaras, 14 zaudējumi un neizšķirts), bet viņš ir labs sparinga partneris. Tāds pats ir arī Nurmagomedova komandas pārstāvis Zubairs Tuhugovs. Tiesa, viņa bilance cīnoties ir krietni labāka - 18-4.

Tieši Tuhugovs bija viens no tiem, kurš iesaistījas kautiņā, pārlecot pāri oktagonam un uzbrūkot Makgregoram. Tuhugovs arī iepriekš bija viens no aktīvākajiem "mutes brūķētājiem" šajā konfliktā. Uz to norādīja Lobovs.

Pēc incidenta Bruklinā, Makgregors un co prātoja, kā šo situāciju atrisināt. "Nolēmām, ka Habibs un viņa draugi ir jāsoda. Un tas jāpanāk, izmantojot sportu, nevis netīras metodes. Tā nolēmām - Konors cīnās ar Habibu, bet es ar Zubairu," sacīja Lobovs.

Kas no tā visa iznāca, redzējām savām acīm - Konors cieta sakāvi, masu nekārtības un jāgaida vēl, ko teiks Nevadas štata sporta komisija, kuras paspārnē notiek UFC rīkotās cīņas.

Pagaidām oficiālu paziņojumu šajā lietā nav. Tik vien kā paziņots, ka gan Konors, gan Habibs atstādināti no cīņām ASV uz nenoteiktu laiku, kamēr tiek veikta izmeklēšana.

Kāda ir dzīve pēc cīņas Konoram un Habibam, lasiet jau nākamajā rakstā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu