Vācietis, kurš veikalos ievietoja burciņas ar saindētu bērnu ēdienu, notiesāts (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sergei Bobylev/TASS

Vīrietim piespriesti 12 gadi cietumā par slepkavības mēģinājumu un naudas izspiešanu. Viņš atzinies, ka novietojis pārtikas veikalos burciņas ar saindētu ēdienu gan pieaugušajiem, gan bērniem, vēsta portāls BBC.

54 gadus vecais vīrietis atzinies, ka novietojis saindētās burciņas ar ēdienu dažādos veikalos un pēc tam pieprasījis naudu, lai identificētu burkas ar bīstamo saturu, vēsta vietējie mediji.

Viņa mērķis bijuši pārtikas izplatītāji pilsētā Frīdrihshāfenē. 

Lietā iesaistītie prokurori atzina - ēdienā bijis tik daudz etilēna glikola, toksiska viela bez jebkāda aromāta, ka bērns, apēdot šādu saturu, būtu miris. 

Saindētās burciņas tika atrastas pietiekami lielā daudzumā, lai vīrieti sodītu par vismaz pieciem slepkavības mēģinājumiem.

Bezkrāsas vielai, ko vīrietis izmantoja ēdiena saindēšanai, piemīt salda garša. To izmanto antifrīza ražošanā, un uzskata, ka tas pievelk dzīvniekus un bērnus. 

Otrdien notikušajā tiesas sēdē, vīrietis atzina, ka izsūtījis e-pastus, kuros draudējis saindētās burciņas izplatīt visā Eiropā, ja nesaņems 12 miljonu eiro lielu izpirkuma maksu. 

Tomēr viņa advokāts apstrīdēja apsūdzību slepkavības mēģinājumā.

Vācietis centies attaisnot savu rīcību sakot, ka viņam ir bipolārie traucējumi, un nozieguma izdarīšanas laikā bijis lietojis alkoholu un sāpju mazinošus medikamentus. Šo argumentu tiesā norādīja pēc tam, kad psihiatrs paziņoja, ka viņš ir pietiekami vesels, lai saņemtu sodu par izdarīto.

Pagājušajā gadā ziņa par iespējami saindētajām ēdiena burciņām izraisīja valsts mēroga trauksmi un pastiprinātu atbildīgo autoritāšu uzraudzību. 

Policija apgalvojusi, ka tas bijis atkarīgs tikai no veiksmes, ka neviens bērns necieta, vēsta portāls BBC.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu