G7 ārlietu ministri: Saūda Arābijas paskaidrojumi par Hašogi slepkavību atstāj neatbildētus daudzus jautājumus

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HANDOUT/REUTERS

Saūda Arābijas paskaidrojumi par žurnālista Džamala Hašogi slepkavību atstāj neatbildētus daudzus jautājumus, teikts otrdien publiskotajā G7 valstu ārlietu ministru paziņojumā.

"Tie, kas ir atbildīgi par slepkavību, ir jāsauc tiesas priekšā. Saūda Arābijai jāīsteno pasākumi, lai nodrošinātu, ka kaut kas tāds vairs nekad nevar notikt," norādīts paziņojumā, ko parakstījuši Lielbritānijas, Kanādas, Francijas, Vācijas, Itālijas, Japānas un ASV ārlietu ministri un ES pārstāvis.

Paziņojumā Hašogi slepkavība stingri nosodīta.

Hašogi - viens no pazīstamākajiem Saūda Arābijas karaļa Salmana un viņa dēla kroņprinča Mohammeda bin Salmana kritiķiem - pazuda pēc ieiešanas Saūda Arābijas konsulātā Stambulā 2. oktobrī, lai noformētu laulībām nepieciešamos dokumentus.

Hašogi pirms pazušanas aptuveni gadu bija dzīvojis Savienotajās Valstīs un bija strādājis laikrakstā "Washington Post".

Saūda Arābijas amatpersonas sākotnēji apgalvoja, ka Hašogi esot sveiks un vesels atstājis konsulātu, bet piektdien atzina, ka žurnālists nogalināts konsulātā "dūru cīņas" laikā.

Pasaules līderi pauduši skepsi par šādu nāves apstākļu izskaidrojumu un pieprasījuši Rijādai veikt skrupulozu notikušā izmeklēšanu.

"Džamala Hašogi kunga nāves apstiprināšana ir pirmais solis pretī pilnīgam caurspīdīgumam un atbildībai. Tomēr piedāvātie paskaidrojumu atstāj neatbildētus daudzus jautājumus," norādīja G7 ārlietu ministri.

Viņu paziņojumā uzsvērts, ka Hašogi lietā no Saūda Arābijas tiek sagaidīta "rūpīga, ticama, caurspīdīga" izmeklēšana, pilnībā sadarbojoties ar Turcijas varasiestādēm, un atskaitīšanās par žurnālista nāves apstākļiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu