Viesuļvētra "Villa" sasniegusi Meksikas Klusā okeāna piekrasti

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešās kategorijas viesuļvētra "Villa" naktī uz trešdienu sasniegusi Meksikas Klusā okeāna piekrasti, vēja brāzmām sasniedzot ātrumu 120 kilometri stundā (54 metri sekundē).

ASV Nacionālais viesuļvētru centrs (NHC) ziņo, ka viesuļvētra vispirms skārusi Sinaloas štata pilsētu Islu del Boski, kas atrodas aptuveni 80 kilometrus uz dienvidiem no kūrortpilsētas Masaltanas, un turpina virzīties iekšzemē ar ātrumu desmit kilometri stundā.

Meteorologi prognozē, ka vētra turpinās zaudēt spēku.

"Villa" Klusā okeānā sasniedza piektās kategorijas orkāna spēku, bet, tuvojoties Meksikai, kļuva vājāka un Meksikas kontinentālo piekrasti sasniedz jau kā trešās kategorijas orkāns.

Gatavojoties vētrai, Sinaloas un Najaritas štatu valdības slēdza piekrastē esošās skolas un sagatavoja 58 pagaidu patvertnes evakuētajiem.

Spēcīgs lietus piekrastē sākās jau otrdienas pēcpusdienā un avārijas dienesti evakuējuši vairāk nekā 4200 cilvēku.

"Villa" skāra arī Mariju salas, kas atrodas aptuveni 100 kilometrus no Meksikas kontinentālās piekrastes. Salās atrodas federālais cietums, bet varasiestādes atteikušās komentēt, kādi piesardzības pasākumi īstenoti ieslodzījuma vietā.

Meksikas valdība izsludināja ārkārtas stāvokli 19 pašvaldībās Sinaloas un Najaritas štatos.

Meteorologi prognozēja, ka "Villa" varētu atnest 15 līdz 30 centimetrus lielus nokrišņus, bet dažviet nokrišņu daudzums var sasniegt 45 centimetrus.

Kalnos iespējami plūdi un nogruvumi.

Tālāk Meksikas dienvidos spēcīgu lietu izraisījusi tropiskā vētra "Visente", radot plūdus un zemes nogruvumus, kuru rezultātā dzīvību zaudējuši 11 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu