Igaunijas policija meklē krāpnieci no Latvijas, kura par naudu "iesvētījusi" ūdeni pret slimībām (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Igaunijas policija

Igaunijas policija lūdz palīdzību aizdomās par vairāku desmitu tūkstošu eiro izkrāpšanu turētas sievietes atpazīšanā. Ir pamats domāt, ka sieviete ir no Latvijas, norāda Igaunijas Policijas un robežsardzes departaments.

Noziegumi tika pastrādāti šā gada martā un oktobrī Igaunijā. 

Martā divas sievietes no 88 gadus vecas sirmgalves Tallinā izkrāpa 20 000 eiro un 1500 dolārus, piedāvājot iesvētīt ūdeni, kas it kā palīdzēšot pret slimībām. Izmantojot to pašu krāpniecisko shēmu, šomēnes nauda tika izkrāpta no vēl vairākām vecāka gadagājuma sievietēm Tallinā, Narvā un Kohtla-Jervē, informē Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta preses pārstāve.

Foto: Igaunijas policija

Viena vai divas sievietes ar sirmgalvēm sāka sarunu par zālēm vai veselību, bet pēc tam krāpniecēm izdevās iekļūt viņu mājās. Krāpniece no sirmajām kundzēm izkrāpa lielas naudas summas. Oktobrī Tallinā no 91 gadu vecas sievietes tika izmānīti 20 000 eiro. Narvā par krāpnieču upuri kļuva 85 gadus veca sieviete, no kuras tika izkrāpti 4000 eiro. Kohtla-Jervē no 77 gadus vecas sievietes izkrāpa 1850 eiro.

Igaunijas policijai ir iemesls uzskatīt, ka visos gadījumos iesaistītas vienas un tās pašas personas un ka tām ir saistība ar Latviju.

Foto: Igaunijas policija

Saskaņā ar upuru aprakstiem un novērošanas videoierakstā redzamo, sieviete ir vecāka par 45 gadiem, apaļīga, gaišmataina. Video viņa valkā tumši zilu vējjaku un tumšas bikses.

Otra sieviete ir aptuveni 35 līdz 40 gadus veca, tumšmate un neliela auguma - ap 1,60 metriem. Viņa bija ģērbusies violetā mētelī un līdzīgas krāsas šallē. Sievietei bija "franču" manikīrs ar ziedu rotājumiem.

Viena no sievietēm nēsāja auskarus un gredzenus ar lieliem, baltiem akmeņiem.

Abas sievietes ar saviem upuriem sarunājās krievu valodā.

Igaunijas Policijas un robežsardzes departaments lūdz sazināties ikvienu, kam ir informācija par fotogrāfijās un video redzamo sievieti. Darba dienās no plkst. 8 līdz plkst. 19 var zvanīt uz telefona numuru +372 612 3000 (krievu vai angļu valodā) vai arī rakstīt uz e-pasta adresi ppa@politsei.eе latviešu, krievu vai angļu valodā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu