Itālija par viedtālruņu darbības apzinātu palēnināšanu piemēro naudassodus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Viedtālrunis.
Viedtālrunis. Foto: Edijs Pālens/LETA

Itālijas Konkurences padome trešdien paziņoja, ka ASV informācijas tehnoloģiju gigantam Apple un Dienvidkorejas elektronikas lieluzņēmumam Samsung Electronics piemērojusi naudassodus attiecīgi desmit un piecu miljonu eiro apmērā par to ražoto viedtālruņu darbības apzinātu palēnināšanu.

Šāds lēmums pieņemts pēc patērētāju sūdzībām, ka Apple un Samsung aicina vecākiem telefoniem atjaunināt to operētājsistēmas, kas palēnina to darbību, tādējādi mudinot iegādāties jaunus tālruņus.

Tā, piemēram, Samsung Note 4 darbība palēninājusies, instalējot jaunu operētājsistēmas Android versiju, kas domāta Note 7. Tāpat Apple iPhone 6 darbība kļuvusi lēnāka, instalējot iPhone7 domātu operētājseistēmas versiju.

Itālijas Konkurences padomes veiktā izmeklēšanā konstatēts, ka Apple un Samsung īstenojuši negodīgas komercprakses.

"Operētājsistēmu atjaunināšanas izraisa nopietnus darbības traucējumus un būtiski pasliktina veiktspēju, tādējādi paātrinot jaunu viedtelefonu iegādes," skaidro padome.

Tāpat padome arī konstatējusi, ka Apple nav informējis klientus par viedtālruņos izmantoto litija akumulatoru pamata īpašībām, tostarp vidējo darbības mūžu un to, kā šo darbības mūžu paildzināt, tādējādi uzņēmuma naudassods ir lielāks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu