"Miss World 2018" dalībniece Daniela: skaistumkonkursi vairs nekoncentrējas tikai uz ārējo izskatu

Intervija
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Daniela Gods-Romanovska
Daniela Gods-Romanovska Foto: Publicitātes foto

2018. gada 8. decembrī norisināsies pasaules prestižākais skaistumkonkurss Miss World 2018, kas tiks aizvadīts Ķīnas pilsētā Sanjā, un tajā Latviju pārstāvēs Daniela Gods-Romanovska. Uzzini, kas pamudinājis Danielu piedalīties konkursā un kādēļ Jūlija Djadenko ieteikusi tieši viņu kā labāko pretendenti!

Kā informē Miss un Misters Latvija īpašniece Jūlija Djadenko, konkursā Miss World Latviju pārstāvēs 2016. gada Miss Latvia fināliste Daniela Gods-Romanovska. Gadījums, kad Latviju pasaules skaistumkonkursā pārstāv Miss Latvia fināliste, nevis konkursa uzvarētāja, Latvijas skaistumkonkursu vēsturē notiek jau otro reizi. Pirmo reizi tas bija 2004. gadā, kad Latviju skaistumkonkursā Miss World pārstāvēja Līga Meinarte.

Aģentūra Miss &Mr Latvia rūpīgi izvērtēja visas kandidātes, kuras varētu pārstāvēt Latviju Miss World konkursā, un ir pieņēmusi lēmumu, ka tieši Daniela Gods-Romanovska ir pelnījusi un ir cienīga pārstāvēt Latviju skaistumkonkursā Miss World.

Jūlija Djadenko
Jūlija Djadenko Foto: No personīgā arhīva

Miss & Mister Latvia īpašniece Jūlija Djadenko stāsta par meiteni, kurai būs iespēja braukt uz pasaules mēroga konkursu: “Daniela (Daniela Gods – Romanovska) ir gudra, inteliģenta, mērķtiecīga meitene. Starptautiskajā konkursā  World Miss University viņa ieguva titulu Vice Miss. Šis konkurss ir paredzēts tikai studentiem. No 2016.gada tas ir augstākais sasniegums starp visām Miss Latvia finālistēm. Esmu pārliecināta, ka Daniela pārstāvēs Latviju godam. Lepojos ar šo meiteni jau tagad!”

» Intas Fogeles audžumeita Jūlija: stundām varējām runāt par mīlestību, seksu, vīriešiem. Tās bija kā sarunas ar mammu 

Daniela atklāj, kāda ir viņas iepriekšējā pieredze skaistumkonkursos un kā viņa nokļuvusi līdz dalībai tik prestižā konkursā.

“2016. gadā biju Miss Latvia fināliste, un pēc dalības konkursā Miss & Mister Latvia man bija iespēja doties pārstāvēt Latviju konkursā World Miss University, kurš 2017. gadā norisinājās Kambodžā. Konkursā tiku kronēta par Vice Miss. Aģentūra Miss un Mr Latvia atzinīgi vērtēja manus sasniegumus ārpus Latvijas un šogad man piedāvāja iespēju pārstāvēt Latviju konkursā Miss World,” meitene stāsta. “Uzskatu, ka ir liels gods pārstāvēt Latviju tās simtgadē konkursā Miss World.

Par motivāciju piedalīties pasaules konkursā Daniela saka:

“Vienmēr esmu uzskatījusi, ka viens no lielākajiem izaicinājumiem ir palīdzēt tiem, kuri sev nevar palīdzēt. Es vēlos pievērst uzmanību dažādām problēmām, ar kurām cilvēki saskaras ikdienā, kā arī iedvesmot citus labākiem darbiem un sasniegumiem.

“Miss World” ir lieliska platforma šo mērķu realizācijai. Nesenajā Beauty with a purpose noslēguma ceremonijā, kura norisinājās Singapūrā, nepilnu trīs stundu laikā tika savākti ziedojumi 2,5 miljonu eiro apmērā.”

Foto: Publicitātes foto

“Protams, katrai meitenei ir sava motivācija, kāpēc viņa piedalās skaistumkonkursā. Manuprāt, skaistumkonkursi, bez šaubām, palīdz kļūt pašpārliecinātākai,” Daniela ir pārliecināta.

“Tā ir iespēja iegūt draugus uz mūžu, jo izaicinājumi, kuri pārvarēti konkursa laikā, sniedz neatņemamu dzīves pieredzi. Skaistumkonkursi paver iespējas iegūt stipendijas mācībām prestižās universitātēs, kā arī citas brīnišķīgas iespējas.”

Cik grūti ir sagatavoties tik nopietnam konkursam? Droši vien jāievēro diēta, jāsporto un jāgādā daudz tērpu? Daniela skaidro: “Sagatavošanās process prestižiem konkursiem vienmēr ir saspringts, taču tas lieliski sagatavo visiem izaicinājumiem, ar kuriem nāksies saskarties konkursa laikā.

Foto: Publicitātes foto

Zinu, ka apkārt ir diezgan daudz stereotipu par to, ka ir jāievēro stingras diētas, un ir dzirdēti stāsti, ka meitenes badojas, lai varētu aiztaisīt kleitu. Savā pieredzē esmu satikusi meitenes, kuras neēd un nedzer dienu pirms konkursa, lai zaudētu svaru, taču pati nekad neko tādu neesmu piekopusi.

Uzskatu, ka galvenais ir ievērot veselīgu dzīvesveidu un nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm. Jā, protams, fizisko aktivitāšu daudzumu var palielināt pirms konkursa, taču nekādā gadījumā nevajag badoties, jo tas var atstāt negatīvu ietekmi uz veselību.

Protams, ir jāgādā tērpi, un saraksts ar tērpiem, kādi nepieciešami konkursam Miss World, ir diezgan iespaidīgs. Attiecīgi jāgatavojas Miss World pārbaudījumiem šādās kategorijās: talants, sports, intelekts, Beauty with a purpose projekts, multimediju pārbaudījums u.c.”

Foto: Publicitātes foto

“Uzskatu, ka tā ir lieliska iespēja attīstīt sevi un iegūt jaunu pieredzi. Meitenēm, kuras domā par piedalīšanos skaistuma konkursā, ieteiktu būt viņām pašām, jo lielākā daļa skaistumkonkursu vairs nekoncentrējas tikai uz ārējo izskatu, taču liek milzīgu uzsvaru uz meitenes personību, intelektu, dzīves mērķiem un esošajiem sasniegumiem. Runājot par drosmi, tā katrai jāmeklē pašai sevī,” ir pārliecināta Daniela.

Dzīves fakti par Danielu Gods-Romanovsku

Pirmā skola meitenei bijusi Rīgas Angļu ģimnāzija. “Ģimnāzijā mācījos no sākumskolas līdz pat pamatskolai. Uzskatu, ka šīs skolas pastiprinātā uzmanība angļu valodas apguvei ir devusi neaptveramas priekšrocības un ir viens no iemesliem, kādēļ, izvēloties universitāti, nosliecos par labu doties iegūt savu bakalaura grādu Anglijā. Zinu, ka sabiedrībā bieži tiek kritizēti jaunieši, kuri izvēlas apgūt bakalauru vai maģistru ārzemēs, taču es uzskatu, ka šīs zināšanas un inovācijas, kuras apgūtas ārzemēs, ļauj jauniešiem palūkoties uz lietām no cita skatu punkta, kas ir noderīgi visās dzīves jomās. Kā arī atgriezties Latvijā un pielietot iegūtās zināšanas mājās, kā arī integrēt jaunas inovācijas, lai Latvija turpinātu augt un attīstīties.

Foto: No personīgā arhīva

Vidusskolas gadus aizvadīju Rīgas Franču licejā, kurā ieguvu franču valodas zināšanas. Taču, neskatoties uz to, ka licejs lielākoties sabiedrībā tiek uzskatīts par humanitāro zinātņu skolu, man ar klasesbiedreni izdevās izstrādāt lielisku zinātniski ētniecisko darbu eksaktajās zinātnes. Kopā ar Zani Grētu-Grants, fizikas skolotāju Birutu Šķēli un Rīgas Tehniskās universitātes profesoriem izdevās izstrādāt darbu, kurš 2016. gadā ieguva pirmo vietu valstī zinātniski pētniecisko darbu olimpiādē, kā arī mums tika dota iespēja pārstāvēt Latviju jauno zinātnieku konkursā Briselē (EUCYS 2016). Pēc veiksmīgas prezentācijas EUCYS finālā tika paziņots, ka esam ielūgtas prezentēt savu darbu INTEL ISEF, kurš norisinājās Losandželosā. Protams, ar šiem notikumiem saistās daudzi smieklīgi atgadījumi, piemēram, atceros, kā skolotāja Biruta Šķēle smejoties mums paziņoja, ka visi runā par tiem diviem gudrajiem zēniem Grants un Gods, kas pirmo reizi dosies pārstāvēt Latviju INTEL ISEF. Ar šo saskārāmies diezgan bieži, jo lielākoties cilvēki negaidīja, ka darbu biomedicīnas inženierijā prezentēs divas meitenes.

Esmu absolvējusi arī mūzikas skolu, kurā apguvu alta saksofonu un klavierspēli. Kā arī esmu absolvējusi Junior Achievement līderu programmu, kuru noteikti iesaku visiem jauniešiem, kas vēlas attīstīt savas līdera prasmes. Programmas ietvaros tiek dota iespēja attīstīt savu start-up, apmeklēt dažādas meistarklases, kuras vada profesionāļi savā nozarē.

Foto: No personīgā arhīva

2017. gadā man bija tas gods pārstāvēt Latviju konkursā World Miss University, kurā tiku kronēta par Vice Miss. Vēlāk tiku uzaicināta uz preses konferenci Malaizijā, Kualalumpurā, kur man bija iespēja teikt iedvesmojušu runu par to, kā tiekties uz mērķiem un tos sasniegt.

Šā gada septembrī man bija iespēja piedalīties Otrajā Baltijas labdarības ballē (Baltic Charity Ball), kuras laikā izdevās savākt ziedojumus sešu tūkstošu eiro apmērā.

Jau nākamgad absolvēšu universitāti un iegūšu bakalaura grādu politikā un starptautiskajās attiecībās. Zinu, ka nākamais solis būs iegūt maģistru, taču to plānoju doties apgūt kādā no Āzijas valstīm. Runājot par nākotnes profesiju, labprāt sevi redzētu kādā no starptautiskajām organizācijām, pārstāvot Latviju.”

Video: Miss World 2018 dalībniece Daniela

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu