Valsts policija atkal saņem ziņojumus par telefonkrāpniekiem (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Talking on the phone.
Talking on the phone. Foto: Anton Novoderezhkin/TASS

Valsts policija sociālajos tīklos brīdina, ka aizvien saņem ziņojumus no iedzīvotājiem, kas krāpnieciskos nolūkos zvana no ārzemju numuriem un piedāvā investēt naudu aizdomīgos darījumos, kā ziņots septembra sākumā izplatītajā LNT ziņu sižetā. 

Valsts policija LNT ziņām skaidrojusi, ka krāpniekiem ir izstrādāta shēma - ja cilvēks atzvana uz nepazīstamo numuru, tad telefona rēķinam tiek piestādīta papildus summa par paaugstinātas maksas zvanu, taču, ja zvanītājam tiek pacelts, viņš apvārdo, iepinot investīciju shēmā, tādā viedā izkrāpjot lielas naudas summas. 

Zvanītāji pārsvarā runā krieviski, katru reizi norādot citu pilsētu, no kuras tiek zvanīts, taču parasti zvanītājs ir viens un tas pats cilvēks. 

Krāpnieki apvārdo cilvēkus piedāvājot ieguldīt mazas investīcijas, lai gūtu lielu peļņu. 

Šāda shēma ir ļoti bīstama, jo krāpniekus ir grūti atrast un sodīt. Būtiska nianse ir tā, ka cilvēki visbiežāk paši piekrīt un nodot savus personu datus zvanītājam. 

Policija aicina brīdināt tuviniekus par šādām darbībām. Visbiežāk upuri ir iedzīvotāji, kas pārsnieguši 40 gadu slieksni, vēsta LNT ziņas. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu