Policijas un migrantu sadursmēs uz Bosnijas un Horvātijas robežas vairāki ievainotie (5)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ELVIS BARUKCIC/AFP

Nelegālo imigrantu sadursmēs ar policiju, kas otro dienu pēc kārtas izraisījušās uz Bosnijas un Horvātijas robežas, ievainoti vismaz trīs migranti un divi policisti, vēsta mediji un amatpersonas.

Migranti, kas trešdien mēģināja iekļūt Horvātijā, ir daļa no aptuveni 1000 cilvēku lielās Āzijas un Ziemeļāfrikas migrantu grupas, kas šobrīd uzturas Bosnijas ziemeļrietumos.

Vardarbība trešdien izraisījās, kad aptuveni 100 cilvēku liela grupa pārrāva Bosnijas policijas kordonu ceļā uz Horvātijas robežu, kur viņus apturēja vēl viena abu valstu specvienību policistu kolonna.

Sadursmēs ar kareivīgi noskaņotajiem migrantiem policisti lika lietā stekus un piparu gāzi, trīs cilvēkus ievainojot, novēroja ziņu aģentūras AFP žurnālists.

Migranti likumsargus apmētāja ar akmeņiem, diviem Horvātijas policistiem nodarot "vieglus savainojumus", pavēstīja Horvātijas Iekšlietu ministrija.

Horvātijas premjerministrs Andrejs Plenkovičs atkārtoti pauda, ka viņa valsts arī turpmāk "aizsargās savu robežu, nepieļaujot nelegālu iekļūšanu un migrāciju".

Bosnijā atrodas tūkstošiem nelegālo imigrantu, kas cer doties tālāk uz rietumiem, taču ir iestrēguši šajā valstī.

Kopš gada sākuma Bosnijā reģistrēti 20 000 migrantu, liecina Iekšlietu ministrijas aplēses.

Pirms Balkānu valstis 2016. gadā pastiprināja robežkontroli, reģionu šķērsoja simtiem tūkstošiem nelegālo imigrantu.

Fotogalerija: Policijas un migrantu sadursmes uz Bosnijas un Horvātijas robežas 

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu