Trīs lietas, ko darīt, kad laimēti 1,6 miljardi dolāru (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FREDERIC J. BROWN/AFP

Ārzemju medijs Business Insider piedāvā trīs noderīgus padomus, ko darīt cilvēkam, kurš laimējis pasaules lielāko laimestu - 1,6 miljardus dolāru jeb 1,34 miljardi eiro.

Lielā laimesta ieguvējam vai ieguvējai šobrīd ir jāizvēlas starp divām opcijām - izņemt visu naudu uzreiz, kas nozīmēs iegūt tikai 878 miljonus dolāru, vai izņemt naudu pa daļām, 29 gadu periodā, pa 53 miljoniem dolāru gadā. 

1. Nesaki nevienam

Lai arī cik ļoti gribētos dalīties ar visiem lielajā priekā par iegūto laimestu, labāk to nedarīt. 

"Tiklīdz tiks atklāts, kas ir laimētājs, haizivis sāks uzbrukt," portālam Business Insider izteikusies finansu plānotāja Kristena Euretiga.

Tā kā Amerikā ir tikai seši štati, kas nodrošina anonimitāti loteriju vinnesta ieguvējiem, šo punktu var būt grūti izpildīt.

Bet ir dažas lietas, ko var darīt šādā gadījumā. Izdzēsties no sociālajiem tīkliem, pamest pilsētu uz kādu laiku. Diemžēl vajadzētu arī iztikt bez lieliem paziņojumiem sociālajos tīklos un atteikties no intervijām vietējos medijos. 

Laimētāja kolēģiem, bijušajiem skolas biedriem un savām tantēm šos jaunumus labāk nezināt. 

2. Dabū juristu un finansu plānotāju

Nevajadzētu būt vienam no tiem, kas iztērē visu laimestu pilnīgi nejēdzīgi.

Vispirms nepieciešams nodrošināt sevi ar labu juristu, lai atrisinātu dažādas likumiskās problēmas, ja tādas rodas. Labā ziņa, ka tagad to var atļauties.

Nav laba ideja sākt plānot, kā laimestu tērēt, ja nav nolīgts finansu plānotājs. Viņš var palīdzēt ar tādām lietām, kā naudas saglabāšana vecumdienām, kā veikt gudrus ieguldījumus, lai naudas plūsmu palielinātu, kā arī konsultēt par to, kādus pirkumus labāk neizdarīt.

"Var likties, ka tagad ir daudz naudas ar ko operēt, bet pirms ir saprasti dažādi nodokļu slogi, labāk nogaidīt," sacīja Kristena.

Finansu plānotājs var palīdzēt arī izdarīt svarīgāko lēmumu - izņemt visu naudu uzreiz, vai saņemt to pa daļām. 

3. Neizņem visu naudu uzreiz

Saņemot naudu pa daļām, 29 izmaksu darījumos, ir iespēja palielināt laimestu par 5% katru gadu, ko atlikt dzīvošanai, portālu Business Insider informēja finansu analītiķe Laurēna Lijonsa Kola.

Izņemt visu naudu uzreiz nozīmē nesaņemt daļu no laimesta vispār. Ja laimētājs izvēlēsies šo ceļu, viņš vai viņa saņems tikai 878 miljonus dolāru.

Izvēloties saņemt naudu daļās, tiek nodrošināts, ka visa nauda netiks izlietota uzreiz, tādā veidā sevi nodrošinot ar ilgtermiņa ienākumiem. Tas aizsargā arī pret draugu vai neuzticamu finansu konsultantu apkrāpšanas mēģinājumiem. 

Ja laimētājs gudri rīkosies ar iegūto naudu, tad viņš var savu labklājības līmeni celt ievērojami augstāku.

Pats svarīgākais, kas jāatceras - nodokļus būs jāturpina maksāt. 

Mega Millions loterijas uzvarētājam vajadzētu rīkoties apdomīgi. Nauda nekur nepazudīs, ja vien to neiztērēs uzreiz, informē portāls Business Insider

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu