Čehijas prezidents izpelnās nosodījumu par apšaubāmu joku par Hašogi nāvi

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Čehijas prezidents Milošs Zemans trešdien izpelnījies nosodījumu par apšaubāmu joku par Saūda Arābijas konsulātā Stambulā nogalināto žurnālistu Džamalu Hašogi.

Zemans pavēstīja, ka internetā pamanījis "jauku fotogrāfiju" ar sevi, vēsta aģentūra ČTK.

"Bildē ir teksta burbulis: Man patīk žurnālisti un es varbūt uzaicināšu viņus uz vakariņām Saūda Arābijas vēstniecībā," paziņoja Zemans.

"Neapdomīgs apkaunojums," paziņoja Eiropas Parlamenta loceklis Pavels Telička, savukārt konservatīvās partijas TOP09 vadītājs Jiri Pospisils norādīja, ka prezidentam nav svēta par nevainīgas personas nāve.

Tā nav pirmā reize, kad Zemans izteicis apšaubāmus jokus par presi. Pagājušā gada maijā, tiekoties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, viņš izteicās, ka sanākušo žurnālistu ir pārāk daudz un tos vajadzētu likvidēt.

Zemanam saspringtas attiecības ar medijiem ir jau kopš laikiem, kad viņš ieņēma Čehijas premjerministra amatu. 2001. gadā viņš draudēja iznīcināt nedēļas izdevumu, kas apsūdzēja valdību necaurspīdīgā politikā un korupcijas atbalstīšanā un izraisīja žurnālistu protestus Čehijā un ārvalstīs.

2013. gadā, kļūstot par prezidentu, Zemans kritizēja medijus savā pirmajā darba dienā, paziņojot, ka daļa no medijiem manipulē ar cilvēkiem un skalo tiem smadzenes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu