Džeimss un "Lakers" izcīna pirmo uzvaru sezonā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Pie pirmās uzvaras šīs sezonas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā trešdien beidzot tika Losandželosas "Lakers" ar Lebronu Džeimsu priekšgalā.

"Lakers" izbraukumā ar 131:113 (32:20, 44:24, 30:32, 25:27) pārspēja Fīniksas "Suns". Losandželosas vienība iepriekš šo sezonu bija iesākusi ar trim zaudējumiem pēc kārtas.

Džeimss šo maču noslēdza ar 19 punktiem, desmit rezultatīvām piespēlēm un septiņām atlēkušajām bumbām. Visticamāk, viņš būtu ticis arī pie "triple-double", tomēr noslēdzošo ceturtdaļu basketbolists pavadīja uz rezervistu soliņa, jo "Lakers" komanda uzvaru jau bija nodrošinājusi.

Šajā spēlē gan izcēlās vairāki "Lakers" basketbolisti, jo Lenss Stīvensons atzīmējās ar 23 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm, kamēr Džaveils Makgī guva 20 punktus un bloķēja četrus pretinieku metienus.

Savukārt "Suns" labā 23 punktus iemeta Devins Bukers, kamēr šī gada NBA drafta pirmais numurs Deandrē Eitons izcēlās ar 22 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām.

"Lakers" NBA izslēgšanas turnīrā nav iekļuvusi piecas sezonas pēc kārtas.

Teicamu maču trešdien aizvadīja Stefans Karijs, kurš ar 51 punktu palīdzēja NBA čempionei Goldensteitas "Warriors" savā laukumā ar 144:122 (46:37, 34:34, 35:26, 29:25) pārspēt Vašingtonas "Wizards".

Karijs šajā spēlē realizēja 11 tālmetienus, kas viņam NBA vēsturē visvairāk realizētajos trīspunktniekos ļāvis pakāpties jau uz piekto vietu. Saspēles vadītājs trešdien laukumā bija tikai pirmajās trīs ceturtdaļās.

"Novērtēju šos vakarus, kad padodas pilnīgi viss. Vasarā krietni pastrādāju, turklāt man ir lieliski komandas biedri, ar kuriem man ir tā privilēģija sadarboties katru vakaru," pēc uzvaras pauda Karijs.

Vēl "Warriors" sastāvā 30 punktus guva Kevins Durants, kamēr "Wizards" labā 23 punkti Bredlijam Bīlam.

Tikmēr neveiksmīgi sezonu iesākusi viena no NBA čempiontitula pretendentēm Hjūstonas "Rockets", kas trešdien savu skatītāju priekšā ar rezultātu 89:100 (29:24, 15:28, 22:23, 23:25) piekāpās Jūtas "Jazz", ciešot jau trešo zaudējumu četrās aizvadītajās spēlēs.

"Rockets" šajā mačā bija jāaiztiek bez diskvalificētā Krisa Pola, kamēr ceturtajā ceturtdaļā traumu guva pagājušās sezonas līgas vērtīgākais spēlētājs Džeimss Hārdens.

Par spīti spēles atstāšanai, Hārdens ar 29 punktiem bija komandas rezultatīvākais basketbolists, kamēr "Jazz" labā 38 punktus guva Donovans Mičels.

Pols gan jau nākamajā mačā varēs atgriezties laukumā, jo ir izcietis divu spēļu diskvalifikāciju par iesaistīšanos konfliktā ar "Lakers" basketbolistiem.

Vēl Kavai Lenards iemeta 35 punktus, bet viņa pārstāvētā Toronto "Raptors" vienība savā laukumā ar 112:105 (26:19, 31:29, 26:26, 29:31) pieveica nesaskaņu mākto Minesotas "Timberwolves", gūstot piekto uzvaru piecās spēlēs.

Savukārt ceturto zaudējumu piecās spēlēs piedzīvojusi pašlaik savainotā Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks", kas viesos ar 87:110 (27:16, 18:31, 20:45, 22:18) piekāpās Maiami "Heat".

"Knicks" sastāvā ar 20 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Demjens Dotsons.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka latviešu basketbolists Dāvis Bertāns trešdien iemeta septiņus punktus, kamēr viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" savā laukumā ar 96:116 (22:28, 28:34, 21:26, 25:28) pārliecinoši piekāpās Indiānas "Pacers".

Tikmēr Rodions Kurucs netika pieteikts spēlei, kurā viņa pārstāvētā Bruklinas "Nets" izbraukumā ar 102:86 (24:17, 21:28, 38:17, 19:24) pārspēja sezonu neveiksmīgi sākušo Klīvlendas "Cavaliers".

Sagaidāms, ka Latvijas basketbolists nepiedalīsies arī piektdien gaidāmajā izbraukuma spēlē pret Ņūorleānas "Pelicans".

Austrumu konferences līderpozīcijā ar piecām uzvarām piecās spēlēs ir "Raptors" komanda, kam ar četriem panākumiem četros mačos seko Milvoki "Bucks", bet Detroitas "Pistons" guvusi uzvaras visās trijās cīņās. Tikmēr "Nets" izcīnījusi divas uzvaras četrās spēlēs, kas tai dod astoto vietu, bet vien 14.pozīcijā ir "Knicks", kas guvusi vienu panākumu piecās cīņās.

Savukārt Rietumu konferencē līderpozīcijā ar četrām uzvarām četrās spēlēs ir Denveras "Nuggets" komanda, kam ar trīs panākumiem trīs dueļos seko "Pelicans". "Spurs" četrās spēlēs izcīnījusi divas uzvaras, kas tai dod devīto vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu