Artūrs Skrastiņš atklāti par to, kāpēc šķīries no savas pirmās sievas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

​Dailes teātra aktieris Artūrs Skrastiņš (44), kurš redzams simtgades filmā “Tēvs Nakts”, kopš 2008. gada ir precējies ar dzejnieces Māras Zālītes meitu Ilzi Ķuzuli-Skrastiņu (33), taču šīs nav viņa pirmās laulības. Sarunā ar žurnālu “Santa” viņš pastāstīja, kāpēc savulaik izšķīries no pirmās sievas, ar kuru gredzenus mija 19 gadu vecumā.

“Dzīvoju pie patēva, svešā ģimenē, diezgan trakos apstākļos. Un satiku Aldu... Man viņa ļoti patika. Jūtu un siltuma meklējumi, nu, protams... Bet viss beidzās tikpat ātri, kā sākās. Jo mana galva aizgāja pilnīgi citā virzienā. Studijas aktieros un nemitīga dzīve “Zirgu pastā” ar mēģinājumiem arī naktīs. Braukāju uz Jelgavu - ar pirmo un pēdējo vilcienu. Bet sākās teātris, “Meža gulbji” ar balvu par sezonas labāko debiju. Tad arī Streičs, “Likteņdzirnas”... Intervijas, televīzija, “Lietais Kristaps”, “Baltijas pēries” balva, Baltkrievijas festivāla “Ļistopad balva”... Kāda tur vairs Jelgava un ģimene,” izdevumam atklāja aktieris.

Kā jau ziņots, Spēlfilma “Tēvs Nakts”, kas pirmizrādi piedzīvoja 25. oktobrī “Kino Citadele”, kļuvusi par nacionālās kino balvas “Lielais Kristaps” nominanti 12 kategorijās, tostarp arī Labākā pilnmetrāžas filma, Labākais režisors, Labākais aktieris.

“Tēvs Nakts” ir viena no 16 filmām, kas tapusi programmā “Latvijas filmas Latvijas simtgadei”, un tā stāsta par latvieti Žani Lipki un viņa ģimeni, kas Otrā pasaules kara laikā no nāves izglāba vairāk nekā 50 cilvēku.

Galveno – Žaņa Lipkes - lomu atveido Artūrs Skrastiņš, kurš nominēts balvai “Lielais Kristaps” kā labākais aktieris. Žaņa sievu Johannu atveido Ilze Blauberga, kas nominēta Lielajam Kristapam kā labākā aktrise otrā plāna lomā. Filmas režisors Dāvis Sīmanis nominēts kategorijā “Labākais spēlfilmas režisors”, kopā ar Matīsu Gricmani kategorijā “Labākais scenārists” un kopā ar Andri Grantu – “Labākais montāžas režisors”.

Andrejs Rudzāts par darbu filmā “Tēvs Nakts” nominēts kategorijā “Labākais spēlfilmas operators”, Kristīne Jurjāne – “Labākais mākslinieks” un “Labākais kostīmu mākslinieks”, savukārt Sarmīte Balode nominēta kategorijā “Labākais grima mākslinieks”. Edgars Rubenis nominēts Lielajam Kristapam kā labākais komponists un Vladimirs Golovņickis – kā labākais skaņu režisors.

“Man ir patiess prieks, ka manu kolēģu darbs dažādās tā izpausmēs ir atzinīgi novērtēts. Komanda, kas strādājusi pie filmas, ir bijusi vienota un cieši saistīta kā idejās, tā arī darbos, un šīs nominācijas ir pierādījums katra filmā iesaistītā profesionāļa darba augstajai kvalitātei. Jebkuram režisoram ir svarīga gan starptautiska, gan arī nacionāla atzinība. Protams, šis novērtējums man ir ārkārtīgi nozīmīgs, man ir būtiski sastapties ar savu nacionālo skatītāju,” pauž filmas režisors Dāvis Sīmanis.

Filma veidota studijā “Mistrus Media”, kas strādājusi arī pie Viestura Kairiša filmas “Melānijas hronika”, ko Latvijā noskatījās vairāk nekā 80 000 skatītāju.

Galvenās lomas filmā atveido Artūrs Skrastiņš (Žanis Lipke), Ilze Blauberga (Johanna Lipke), Matīss Kipļuks (Lipkes dēls Zigis), Mihails Karasikovs, Milena Gulbe, Toms Treinis un Štefens Šoimans (Steffen Scheumann).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu