Partijas varētu vienoties arī pirms oficiālas premjera nominēšanas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Partijas varētu vienoties par topošo valdību arī pirms oficiālās premjera amata kandidāta nominēšanas, uzskata Jaunās konservatīvās partijas (JKP) valdes priekšsēdētājs Jānis Bordāns.

JKP pārstāvji ceturtdien tikās ar "Jaunās Vienotības" jaunā sasaukuma deputātiem, bet pašlaik turpinās tikšanās ar "Attīstībai/Par!" pārstāvjiem.

Bordāns žurnālistiem sacīja, ka sarunu procesam gan par valdības veidošanu, gan darbu Saeimā nepieciešama visu ievēlēto deputātu labāka sadarbība. Viņaprāt, sadarbība nozīmē savstarpēju sarunāšanos.

Bordāns piebilda, ka bieži vien pārpratumu dēļ rodas problēmas visai valstij. Lai novērstu šādu iespēju, JKP arī mudināja rīkot 13. Saeimā ievēlēto deputātu tikšanos.

Šādai JKP iniciatīvai neatsaucās KPV LV. Bordānu tas esot izbrīnījis, jo tieši KPV LV premjera amata kandidāts publiski bija paudis ideju par politisko spēku apvienošanu.

Bordāns arī norādīja, ka JKP negaida, kad Valsts prezidents oficiāli nominēs premjeru, un tiekas ar potenciālajiem partneriem. Viņš uzskata, ka partijām ir iespējams vienoties arī tagad.

Piektdien, 26. oktobrī JKP paredzēta arī tikšanās ar nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK pārstāvjiem.

Kā ziņots, pašlaik valdības veidošanas sarunās iniciatīvu uzņēmušies trīs politiskie spēki - KPV LV, Jaunā konservatīvā partija un apvienība Attīstībai/Par!.

Pagaidām gan sarunās nav iezīmējies konkrēts premjera kandidāts, par kuru varētu vienoties partijas, kā arī nav skaidrs koalīcijas sastāvs. Vienlaikus visas partijas, kas piedalās valdības veidošanas sarunās, izslēdz iespēju veidot valdību ar Saskaņu.

Gobzems iepriekš pauda, ka prezidentam jānominē premjera amata kandidāts, lai valdības veidošanas sarunās būtu jauna dinamika. Arī Jaunās Vienotības politiķis Edgars Rinkēvičs žurnālistiem pauda viedokli, ka reālais valdības veidošanas process varētu sākties pēc 6. novembra, kad prezidents nominēs kādu premjera amata kandidātu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu