Krievijā homofobisks deputāts izjauc kinofestivāla atklāšanu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vitālijs Milonovs.
Vitālijs Milonovs. Foto: Sergei Savostyanov/TASS/Scanpix

Homofobiski noskaņotais Krievijas parlamenta deputāts Vitālijs Milonovs apturējis LGBT kinofestivāla atklāšanu Sanktpēterburgā, nobloķējot kinoteātra ieeju un izsaucot policiju, ceturtdien pavēstīja organizatori.

Milonovs ieradies neilgi pirms festivāla Bok o bok (Plecs pie pleca) atklāšanas trešdienas vakarā.

"Mēģinot nobloķēt kinoteātra ieeju, viņš izsauca policiju un pauda melīgas apsūdzības," organizatori pavēstīja sociālajos tīklos. Milonovs policistiem sacījis, ka kinoteātrī esot ķīlnieki.

"Cilvēki pulcējās laukā, kamēr policija pārmeklēja ēku," sacīja homoseksuāļu tiesību aktīvists Aleksejs Nazarovs, kurš pats arī bija klāt šajos notikumos.

Valdošās partijas deputāts Milonovs ir viens no skaļākajiem 2013. gada strīdīgā likuma par "homoseksuālisma propagandas" aizliegumu nepilngadīgo vidū aizstāvjiem.

Deputāta pārstāvis sakariem ar presi skaidroja, ka Milonovs centies panākt šī likuma ievērošanu. Tiesa gan, festivāls paredzēts jau 18 gadu slieksni sasniegušiem skatītājiem.

Uz festivāla atklāšanu bija ieradušies aptuveni 400 cilvēku. Ceremonija pārcelta uz ceturtdienu. Paredzēts, ka festivāls ilgs līdz 1. novembrim.

Nesamiernieciski noskaņotais Milonovs uzbrucis gan sociālajam tīklam Facebook, gan Eirovīzijas dziesmu konkursam. Viņš aicinājis izveidot tikumības policiju, kas cilvēkiem varētu uzlikt sodus par "tradicionālo vērtību" pārkāpšanu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu