Dānijas tenisa zvaigznei Vozņackai konstatēts reimatoīdais artrīts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dānijas tenisiste Karolīna Vozņacka
Dānijas tenisiste Karolīna Vozņacka Foto: AFP/LETA

Dānijas tenisa zvaigznei Karolīnai Vozņackai pirms šī gada ASV atklātā čempionāta tika konstatēts reimatoīdais artrīts, Sieviešu tenisa asociācijai (WTA) pavēstījusi pati sportiste.

Vozņacka ceturtdien WTA sezonas noslēguma turnīra jeb "WTA Finals" noslēdzošajā grupu turnīra mačā piedzīvoja zaudējumu ar 7-5, 5-7, 3-6 ukrainietei Jeļiņai Svitoļinai, neiekļūstot pusfinālā.

Ar reimatoīdo artrītu viņa saslima pirms ASV atklātā čempionāta augusta izskaņā. Līdz šim gan 28 gadus vecā Vozņacka nebija vēlējusies par to runāt. "Man bija jāsagremo daudz lietas un jāsaprot, kā rīkoties turpmāk," WTA mājaslapā citēta Vozņacka. "Kopā ar labākajiem ārstiem uzsākām ārstēšanas procesu un, protams, šī saslimšana ikvienam būtu nepatīkama, it sevišķi profesionāliem sportistiem."

Reimatoīdais artrīts ir autoimūna iekaisuma slimība un cilvēkiem, kuri sirgst ar šo slimību, iekaist locītavas un rodas citu orgānu bojājumi. Slimību ir iespējams ārstēt, taču to nevar izārstēt pilnībā.

"Neskatoties uz to, man ir izveidots ārstēšanas plāns, kas palīdzēs turpmāk. Šobrīd man ir jāiemācās sadzīvot ar saslimšanu un jācenšas nedomāt par to, lai varu turpināt savu karjeru un dzīvot pilnvērtīgu dzīvi," pozitīvi noskaņota ir tenisiste.

Vozņacka ir šī brīža pasaules ranga trešās vietas īpašniece, bet 2010.gada oktobrī pirmo reizi sasniedza sieviešu tenisa virsotni.

Viņa šogad uzvarēja Austrālijas atklātajā čempionātā, izcīnot savu karjeras pirmo "Grand Slam" titulu, bet ASV atklātajā čempionātā zaudēja otrajā kārtā. Vozņacka karjeras laikā ir izcīnījusi 30 WTA līmeņa titulus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu