Skotijas parlaments rīkos atsevišķu balsojumu par "Breksita" vienošanos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Skotijas karogs.
Skotijas karogs. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Skotijas reģionālais parlaments vēl pirms Lielbritānijas balsojuma par Breksita vienošanos sarīkos pats savu balsojumu, ceturtdien paziņojis Skotijas konstitūcijas ministrs Maikls Rasels.

Šis Skotijas parlamenta balsojums nebūs tiesiski saistošs Lielbritānijai, taču iespējams, tas var būt kārtējais trieciens Apvienotās Karalistes premjerministrei Terēzai Mejai un vairot skotu separātiskos noskaņojumus.

2016. gada jūnijā vairums britu nobalsoja par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), kamēr 62% skotu balsoja par palikšanu blokā, bet Breksitu atbalstīja tikai 38%.

Paredzēts, ka Lielbritānija atstās ES nākamā gada martā, taču Breksita sarunas faktiski nonākušas strupceļā, abām pusēm nespējot vienoties Ziemeļīrijas un Īrijas robežas jautājumā. Situāciju turklāt sarežģī iekšējās nesaskaņas Mejas valdībā.

Daudzi, tostarp Skotijas premjerministre Nikola Stērdžena bažījas, ka tas var novest pie Breksita bez vienošanās ar ES.

"Šajos visizšķirīgākajos jautājumos Skotija ir jāuzklausa un tiks uzklausīta," uzrunājot reģionālā parlamenta deputātus uzsvēra Rasels.

"Ja Lielbritānijas valdība būs gatava palikt ES kopīgajā tirgū un saglabāt ar bloku muitas ūniju, mēs to atbalstīsim," norādīja Rasels, piebilstot, ka citi varianti tiks noraidīti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu