"Skumji, ka aiziet jauni un talantīgi..." Kolēģi piemin pāragri mūžībā aizgājušo mūziķi Tomu Lipski (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc smagas slimības 28 gadu vecumā 24. oktobrī mūžībā devās kontrabasists, basģitārists, džeza mūziķis un pedagogs, Latgales patriots Toms Lipskis. Pēc skumjās vēsts mūziķa piemiņu godināja vairāki Toma draugi un kolēģi.

Vien šā gada augusta beigās Lipskis kopā ar kolēģiem organizēja džeza koncertu Lūznavas muižas Kultūras šķūnī, tādējādi ieskandinot ieceri nākamgad Lūznavā rīkot džeza festivālu, kuram būtu mākslinieciskais vadītājs.

Kā pedagogs Toms Lipskis darbojās gan Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolā, gan arī Rīgas Doma kora skolā. Viņš absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas džeza nodaļu, turpat arī pabeidzis maģistrantūru. Viņš darbojās vairākās muzikālās apvienībās, tostarp savā, Toma Lipska kvintetā.

Pērn klajā laists “Toms Lipskis Quintet” debijas albums “Holographic Projections”, kura nosaukums latviešu valodā ir “Hologrāfiskās projekcijas”.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu