Divi pusaudži par izmestu elektronisko cigareti mēģina savu vienaudzi iegrūst upē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdien, 25. oktobrī, kādā Rīgas reģiona pārvaldes iecirknī saņemta informācija no iedzīvotājiem, pie kuriem uz ielas bija pieskrējis 13 gadus vecs bērns, lūdzot palīdzību, jo bija saņēmis draudus no saviem vienaudžiem - atsaucoties uz Valsts policiju, vēsta raidījums "Degpunktā".

Pieaugušie tūdaļ izsaukuši Valsts policiju.

Ierodoties notikuma vietā, policisti noskaidroja, ka zēnam bija draudējuši viņa 14 gadus un 12 gadus vecie paziņas.

Konflikts bija iesācies jau pirms ilgāka laika, proti, pirms pusgada abi zēni bija piespieduši trešajam paņemt pie sevis glabāšanā elektronisko cigareti, jo nevēlējās tikt pieķerti tās glabāšanā. Zēns, kuram ar draudiem tika piespiests paņemt cigareti glabāšanā, pēc laika to izmetis.

Tad abi jaunieši atcerējušies, ka pirms kāda laika nodevuši cigareti glabāšanā paziņam, un prasījuši to atpakaļ. Ņemot vērā, ka cigarete bija izmesta, abi zēni pieprasījuši 70 eiro, kas pārsniedz mantas vērtību. Puikam šādas summas nav bijis, tāpēc vienaudži solījuši iegrūst viņu upē, kur viņam pašam nāksies ķepuroties laukā no aukstā ūdens - informē televīzijas raidījums.

Zēni savu vienaudzi uzdzinuši uz laipas un satvēruši, grasoties iegrūst aukstajā ūdenī, tādējādi apdraudot viņa dzīvību un veselību. Puikam izdevās izrauties no satvēriena, aizbēgt un atrast garāmgājējus, kuri izsaukuši policiju.

Ierodoties notikuma vietā, policisti 14 gadus un 12 gadus vecos zēnus aizturēja un nogādāja policijas iecirknī.

Šobrīd Valsts policijā pret 14 gadus veco zēnu ir uzsākts kriminālprocess par izspiešanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Aizdomās turētais pusaudzis šobrīd atrodas izolatorā.

Ņemot vērā, ka viņa 12 gadus vecais līdzgaitnieks nav vēl sasniedzis vecumu, kurā iestājas kriminālatbildība, informācija par viņu ir ievadīta nepilngadīgo lietu uzskaites sistēmā, un zēnam tiks piemēroti audzinoša rakstura piespiedu līdzekļi. Tāpat par notikušo ir paziņots agresīvo pusaudžu vecākiem - vēsta raidījums "Degpunktā".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu