Daļēji nojaukta Dziesmu svētku Lielā estrāde

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Rīgā sākusies vecās Dziesmu svētku Lielās estrādes nojaukšana. 

1955. gadā celto Mežaparka Lielās estrādes konstrukciju plānots pilnībā nojaukt tuvākajos divos mēnešos.

Video: Daļēji nojaukta Dziesmu svētku Lielā estrāde

Lai gan Dziesmu svētku norises vieta ir iekļauta valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā, pašu estrādi kultūras pieminekļu sargi nav atzinuši par nemainīgi saglabājamu vērtību.

Jaunā skatuve, ko projektējis arhitekta Jura Pogas un Austra Mailīša arhitektu birojs, jāuzceļ līdz 2020. gada vasarai, kad plānoti skolēnu dziesmu un deju svētki.

Jaunā estrāde būs plašāka un spēs uzņemt teju 13 tūkstošus koristu. Kamēr notiks būvdarbi, slēgta būs zona ap skatuvi, bet šogad pabeigtā skatītāju zona pasākumu laikā būs pieejama publikai.

Mežaparka estrādes būvniecības otrā posma pirmā kārta izmaksās 41 miljonu eiro. Līdz ar to estrādes pārbūves izmaksas pašlaik jau sasniegušas 77 miljonus eiro.

Rīgas domes Īpašuma komitejas vadītājs Oļegs Burovs ("Gods kalpot Rīgai") Latvijas Radio pieļāva, ka estrādes pārbūves kopējā tāme līdz 2023. gadam tuvosies 100 miljoniem eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu