Keo: ja Bolts spēlēs Austrālijas čempionātā, tas citiem būs kā spēriens pa zobiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Useins Bolts
Useins Bolts Foto: AFP/LETA

Austrālijas futbola čempionāta komandas Pērtas "Glory" uzbrucējs Endijs Keo skeptiski vērtē slavenā jamaikiešu sprintera Useina Bolta kļūšanu par profesionāli un viņa spēlēšanu tieši šajā turnīrā

Pašlaik 32 gadus vecais Bolts augustā pievienojās Austrālijas augstākās līgas vienībai Gosfordas "Mariners", mēģinot izturēt pārbaudes laiku un tikt pie līguma. Tiesa, šobrīd abu pušu sarunas ir iestrēgušas, un jamaikietis komandu ir atstājis.

Tiek ziņots, ka Bolta finansiālās prasības esot pārāk augstas - viņš esot pieprasījis trīs miljonu Austrālijas dolāru (1,8 miljonus eiro) lielu gada algu, kamēr klubs varot piedāvāt vien 150 000 dolāru (93 290 eiro). "Mariners" jau paziņojuši, ka diez vai ar kādreizējo sprinteri izdosies noslēgt līgumu, ja vien nebūs kāds papildus finansējums.

Bolts piedalījās "Mariners" pārbaudes spēlēs, kurās guva arī pāris vārtu.

Tiesa, Bolta spēlētprasme netiek vērtēta augstu, un ļoti skeptisks par to bija arī Keo.

"Bolta pieskāriens bumbai ir kā tramplīns," norādīja īru uzbrucējs Keo, kurš Īrijas izlasē aizvadījis 30 spēles. "Viņš nespēs kļūt par profesionālu futbolistu."

"Protams, ir patīkami, ka Austrālijas čempionātam tiek pievērsta papildus uzmanība, bet neredzu, ka viņš šeit varētu spēlēt. Pārbaudes mačos Bolts ir parādījis nelielu potenciālu, bet citiem profesionāļiem šajā līgā tas būs kā spēriens pa zobiem, ja Bolts spēlēs Austrālijas čempionātā," uzsvēra Keo.

Vēl pagājušajā nedēļā Bolts noraidīja divu gadu līguma piedāvājumu no Maltas čempiones "Valletta".

Bolta ilgtermiņa pārbaudes laiks izraisīja plašu rezonansi visā pasaulē, kā rezultātā pat uz "Mariners" treniņmačiem pulcējās vairāki tūkstoši skatītāju, lai gan parastā situācijā tie būtu vien pāris simti.

Vieglatlēta karjeru noslēgušais Bolts jau iepriekš vairākkārt pauda vēlmi sākt profesionāla futbolista karjeru, taču līdz šim viņam ar šī mērķa sasniegšanu nesekmējās.

Marta izskaņā Bolts devās uz pārbaudēm Vācijas bundeslīgas komandā Dortmundes "Borussia" un aizvadīja dažus treniņus kopā ar komandu. Tāpat viņš viesojies klubos Norvēģijā un Dienvidāfrikas Republikā.

Jamaikas sprinteris ir pasaules rekordists 100 un 200 metru metru distancēs. Simts metrus viņš savulaik veica 9,58 sekundēs, bet divas reizes garāku distanci noskrēja 19,19 sekundēs.

Bolts sprintera karjeru noslēdza pēc pagājušā gada pasaules čempionāta. Viņš ir astoņu olimpisko zelta medaļu un 14 pasaules čempionāta medaļu īpašnieks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu