Gaidāmi ievērojami remontdarbi ceļa posmā Rīga - Jūrmala

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Iedzīvotāju sūdzības par šosejas A10 kvalitāti beidzot ir sadzirdētas un VAS Latvijas Valsts ceļi ir veikuši pārbaudi un secinājuši, ka posmā Rīga - Jūrmala tiešām ir nepieciešams remonts. Tas sāksies nākamajā 2019. gadā, ziņo raidījums Bez Tabu. 

Raidījumā 4 no 5 aptaujātajiem autovadītājiem norāda, ka autoceļš posmā Rīga - Jūrmala ir kritiskā stāvoklī - to nav iespējams izbraukt ceļā izveidojušos risu dēļ. Lielākoties autovadītāji norādīja uz to, ka tieši nokrišņu laikā ceļš ir bīstams, jo uz tā krājas ūdens, kuram nav kur notecēt.

Bez Tabu saņēmuši arī rakstiskas sūdzības, kur cilvēki stāsta, ka risēs krājas ūdens un pa tām braucot veidojas akvaplanēšana, kā rezultātā auto ir grūtāk vadīt. 

Vēršoties VAS Latvijas Valsts ceļi tika noskaidrots, ka ceļa posms ir apsekots, kā rezultātā konstatēts, ka tas ir sliktā tehniskajā stāvoklī. Šā iemesla dēļ vasarās vairs netiek palielināts atļautais braukšanas ātrums līdz 100 km/h. 

Anna Kononova VAS Latvijas Valsts ceļi pārstāve informēja Bez Tabu, ka remontdarbus plānots uzsākt nākamgad 2019. gadā un turpināt līdz par 2020. gadam. Precīzs datums būs zināms, skatoties pēc tā, kā noritēs iepirkumu procedūra.

Ceļa posms ir liels, tā kopējās izmaksas tiek rēķinātas ap 24 miljoniem eiro. 

Izbraukātās rises un sliktais ceļa stāvoklis ir intensīvas satiksmes un laikus nesāktu ceļu apsekošanas darbu rezultāts. Ātrāk nebija iespējas veikt remontu, jo 25 gadus nebija iespējas rast finansējumu. Kopā nepieciešami 4 miljardi eiro, lai paveiktu visus neizdarītos darbus uz Latvijas autoceļiem, Kononova stāsta raidījumam Bez Tabu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu