"Ir sajūta, ka viņš mani sargā!" Valtera Frīdenberga līgava atceras kopā pavadīto laiku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

17. oktobrī pēc ilgas cīņas ar vēzi pāragri mūžībā tika aizsaukts mūziķis un TV personība Valters Frīdenbergs. Valtera bēres bijušas tieši viņa 31. dzimšanas dienā – 2018. gada 26. oktobrī. LTV raidījumā Aculiecinieks Valtera līgava Kristīne Paegle atklāja, ka šonedēļ bija plānotas arī abu kāzas.

Tieši šonedēļ, kad Valters guldīts zemes klēpī, bija paredzētas kāzas ar viņa Krišiņu, mūža mīlestību Kristīni Paegli.

Kristīne atceras, kā abi iepazinušies. "Tas bija 2012. gada decembris. Valters ar Agnesi no "Dzeguzītes" organizēja grāmatas prezentāciju. Grāmata bija par leģendāro "Dzeguzīti". Un es strādāju kā viesmīle. Viņš jau mani bija noskatījis. Un manai kolēģei vaicāja manu telefona numuru. Bet es neļāvu dot! Domāju – jā, jā, kaut kādas spēlītes... Nē, ar mani tas neies cauri."

Zīmīgajā dienā Kristīnei nemaz nebija jābūt darbā. "Es biju uz Šimkus koncertu. Zvanu kolēģei. Viņa saka – it kā te viss mierīgi, bet atnāc, tu varētu griezt to kūku," atceras Kristīne.

"Nu, un tad mēs ar Valteru griezām kopā kūku. Viņš man stāv blakus. Un saka – diezgan interesanti, šī ir pirmā reize, kad lūdzu telefonu, griežot kūku. Es iekšēji smējos un atbildēju: "Jā, diezgan mulsinoši."."

Kristīne stāsta, ka Valters pēc dabas bijis īsts romantiķis: "Vieni ziedi vēl nebija novītuši, kad viņš jau nesa nākamos. Uz darbu nāca ar končām, visas manas kolēģes ģība: Kristīn, Tev viņš jāprec! Man tas likās tik salkani. Tā tas nevar būt... Bet tas bija. Tas bija pa īstam..."

"Viņš mani mīlēja līdz mūža galam!" teic Kristīne un piebilst, ka šos vārdus viņi vēlējušies iegravēt laulības gredzenos. "Taču mēs neko neiegravējām..."

Valtera gredzens tagad Kristīnei ar ķēdīti aplikts ap kaklu. "Mēs bijām nolikuši datumu. No sākuma viņš gribēja dzimšanas dienā. Tad mēs uz otrdienu pārlikām. Šo otrdienu..."

Valteram un Kristīnei patika latviskais un tautiskais, tāpēc abi vēlējušies kāzu dienā vilkt apģērbu no uzveduma "Dod, Dieviņi". Tad nolemts šo apģērbu vilkt Valteram bēru dienā.

"Man vispār ir tāda sajūta, ka viņš mani sargā. Ka viņš mani uz to ir gatavojis," raidījumā Aculiecinieks pastāsta Kristīne. Tam, ka Valtera vairs nav, viņai joprojām grūti noticēt.

» "Neviens šeit palīdzēt nevarēja…" Kolēģi piemin pāragri mūžībā aizgājušo Valteru Frīdenbergu

Fotogalerija: Atvadīšanās no Valtera Frīdenberga

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu