Zinātniskā astroloģija - māņticība vai zinātne? Populārākie astroloģijas veidi (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Astroloģija
Astroloģija Foto: Pixabay

Kādas ir zinātniskās astroloģijas iespējas? Tā ne tikai var izzināt cilvēka likteni, bet arī mainīt viņa dabu, izveidojot tādu dzīves faktoru izpētes programmu, ko ļaudis var izmantot praktiskiem mērķiem.

«Astroloģijā nejaušību nav - viss notiek stingrā saskaņā ar kosmobioloģiskajiem likumiem un kosmiskajām likumībām. Tas planētu un zvaigžņu ietekmes zīmogs, kas cilvēka piedzimšanas brīdī tiek uzlikts cilvēka dzīvei un liktenim, ar laiku vēl vairāk pastiptinās, attīstās un paliek līdz viņa mūža beigām,» skaidro astrologs Sergejs Vronskis, zināms arī kā bijušais kara ārsts, ķirurgs un psihoterapeits, bioradiologs un kosmobiologs, psihologs un sociologs, kā arī grāmatas Astroloģija - māņticība vai zinātne autors.

«Mūsu zinātne ir viens no cilvēces kultūras elementiem,» Vronskis saka. «Tas nosaka astroloģijas sabiedrisko lomu. Atmetot aizspriedumus, tajā var saskatīt vienu no sabiedriskās apziņas formām, kuras pamatā ir vēsturiski uzkrātu un sistematizētu zināšanu kopums par planētu un zvaigžņu ietekmi uz Zemes un Mēness starpsfēru un visiem tās iedzīvotājiem.»

Zinātniskajā astroloģijā ir savi visnotaļ specifiski virzieni jeb iedaļas. Astrologs min vispopulārākos. Neliels ieskats.

Natālā astroloģija

Tā pēta, analizē un nosaka visu, kas saistīts ar cilvēku un viņa likteni. Atklāj cilvēka temperamentu, raksturu, tikumus un atšķirīgās iezīmes, viņa intelektu, talantus un spējas, noslieces un intereses, profesionālo orientāciju un specialitāti pēc aicinājuma, augšupeju pa karjeras kāpnēm, profesijas un specialitātes maiņu. Tā pasaka priekšā, kuri darījumi būs veiksmīgi, kuri ne: vai gaidāma dzīvesvietas maiņa, tāli braucieni un ilgi ceļojumi; šī astroloģijas daļa paredz arī precības un laulības dzīvi, bērnus. Natālā astroloģija uzkrāj zinības par cilvēka materiālo stāvokli, garīgās attīstības līmeni, viņa draugiem un paziņām, mīlestības dzīvi, dažādiem noslēpumiem.

» Svētdienas horoskops: 28. oktobris

Mundālā astroloģija

Tā aplūko un analizē kosmisko faktoru ietekmi uz ciltīm, tautām, nācijām, atsevišķām pilsētām, valstīm un kontinentiem. Ar mundānās astroloģijas palīdzību krietni vien iepriekš tika pareģota Lielā franču revolūcija un revolūcija Krievijā, finansu bums ASV 1907.gadā un lielā ekonomiskā krīze 1933.gadā, kā arī daudz citu notikumu.

Medicīnas astroloģija

Jau pats nosaukums izsaka tās būtību: tā izmantojama gan diagnostikā un ārstēšanā, nosakot ķirurģisku iejaukšanos un profilaktiskus pasākumus, gan somatiskās un psihiskās slimībās.

Savulaik medicīnas tēvs Hipokrāts teicis: «Neviens ārsts nevar veiksmīgi izmantot medicīniskās zinības, ja viņš neko nezina par astroloģiju.»

Meteoroloģiskā astroloģija

Tā pēta sakarības starp dažādiem kosmiskiem faktoriem un klimata veidošanos uz Zemes, laika apstākļiem dažādās vietās un iespējamās dabas kataklizmas.

Horārā astroloģija

Tā aplūko un analizē Horāra karti, kas veidota kādas idejas, domas un jautājuma brīdī, notikuma laikā vai tajā momentā, kad cilvēks ar šo jautājumu griežas pie astrologa.

Agrārā astroloģija

Tas ir viens no senākajiem astroloģijas zinātes atzariem un iesaka, kad un ko sēt un stādīt.

No matemātiskā viedokļa astroloģija ir ļoti precīza zinātne. Horoskopa kartes lasīšana un analīzes rezultāts ir atkarīgs gan no tehniskās dokumentācijas pareiziem aprēķiniem, izskaitļošanas un izveidošanas, kā min Vronskis, gan, protams, no astrologa spējas visus šos daudzos datus pareizi vērtēt un analizēt.

Kā astroloģija konkrēti ietekmē cilvēka likteni, stāstīsim citā reizē. Kā tu domā, cik liela nozīme astroloģijai ir cilvēka dzīvē?

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu