Indonēzijā jūrā iegāzusies pasažieru lidmašīna ar 189 cilvēkiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Indonēzijā jūrā iegāzusies pasažieru lidmašīna ar 188 cilvēkiem
Indonēzijā jūrā iegāzusies pasažieru lidmašīna ar 188 cilvēkiem Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

Indonēzijā pirmdien iegāzusies jūrā iekšzemes reisa pasažieru lidmašīna, un nav ziņu, ka kāds no aviolainerī esošajiem 189 cilvēkiem būtu izdzīvojis, pavēstījušas amatpersonas.

Zemo cenu aviokompānijas "Lion Air" lidmašīna "Boeing 737 MAX 8" ar 181 pasažieri un astoņiem apkalpes locekļiem bijusi ceļā no galvaspilsētas Džakartas Sukarno-Hatas lidostas uz Pangkalpinangu Bangkas salā, kad 13 minūtes pēc pacelšanās iegāzusies Javas jūrā Rietumjavas provinces piekrastē, informējis Indonēzijas glābšanas dienests.

Īsi pirms lidmašīna zaudējusi sakarus ar kontroltorni un nogāzusies, tās pilots lūdzis atļauju atgriezties Džakartas lidostā, paziņojot, ka lainerim radusies tehniska problēma.

"Mūsu pilots strādāja atbilstoši procedūrai, un, kad viņš pamanīja problēmu, viņš lūdza atļauju atgriezties bāzē, bet mēs zinām, kā tas beidzās," sacījis "Lion Air" vadītājs Evards Siraits.

Viņš piebildis, ka šai lidmašīnai bijusi tehniska problēma, taču pirms lidojuma tā novērsta.

Netiek ziņots, kas tā bijusi par tehnisku problēmu.

Lidmašīnas iekrišanu jūrā redzējusi velkoņa apkalpe, sacījis glābšanas dienesta pārstāvis.

Glābēji ieradušies aviolainera katastrofas vietā. Pēc viņu sniegtajām ziņām, lidmašīnas fizelāža atrodas apmēram 30 lidz 35 metru dziļumā. Ūdenī atrastas lidmašīnas atlūzas, glābšanas vestes, somas, mobilie tālruņi un grāmatas. Meklēšanā iesaistīti apmēram 300 cilvēku, tostarp arī karavīri, policisti un vietējie zvejnieki.

Starp pasažieriem bijuši trīs bērni, tostarp divi zīdaiņi.

Pasažieru vidū bijuši 20 Indonēzijas Finanšu ministrijas darbinieki.

Pagaidām nav ziņu, vai starp lidmašīnā esošajiem cilvēkiem bijuši ārzemnieki.

Laika apstākļi katastrofas brīdī bijuši labi, informējusi Indonēzijas meteoroloģijas pārvalde.

"Lion Air"paziņojusi, ka avarējusī lidmašīna bijusi jauna, un aviokompānija to saņēmusi šogad augustā.

1999. gadā dibinātā "Lion Air" ir lielākā aviokompānija Indonēzijā pārvadāto pasažieru skaita ziņā.

2004. gadā "Lion Air" lidmašīna "McDonnell Douglas MD-82" ar 153 cilvēkiem nolaišanās laikā Javas salas pilsētas Surakartas lidostā nogāzās līdzās lidostai esošajā kapsētā, un gāja bojā 25, bet tikai ievainoti 109 cilvēki.

Notikuši vēl vairāki nopietni negadījumi ar šīs aviosabiedrības lidmašīnām, kuros nav bijis bojāgājušo, tostarp 2013. gadā laineris "Boeing 737-400", nolaižoties Bali salā, iegāzās jūrā un tā fizelāža salūza divās daļās. Visi 108 lidmašīnā esošie cilvēki tika izglābti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu