Gobzems: Latvija bez valdības nepaliks (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"KPV LV" politiķis Aldis Gobzems
"KPV LV" politiķis Aldis Gobzems Foto: Paula Čurkste/LETA

Cilvēkiem nevajag satraukties, Latvija bez valdības nepaliks. Es domāju, ka valdības veidošana jaunu dinamiku iegūs pēc tikšanās ar Valsts prezidentu, tā intervijā LNT raidījumam 900 sekundes paudis "KPV LV" premjera amata kandidāts ir Aldis Gobzems.

Viņš minēja, ka "KPV LV" īsti nav saprotams, kādēļ atsevišķi pastāv, piemēram, ekonomisko noziegumu izmeklēšanas institūcija un finanšu noziegumu izmeklēšanas institūcija. Tāpat esot divas ekspertīžu veikšanas vietas, kas pēc būtības veicot identisku darbu. Varot minēt arī citus līdzīgus piemērus.

Gobzems uzskata, ka ir jāveic šo iestāžu funkciju audits, lai saprastu, vai tās jāsaglabā kā atsevišķas institūcijas.

Viņš neizslēdza, ka varētu runāt par iespējamu apvienošanu, tomēr uzsvēra, ka šajā kontekstā nerunā par Drošības policiju, Satversmes aizsardzības biroju vai Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju.

Komentējot valdības veidošanas sarunas, Gobzems pieļāva, ka tās jaunu dinamiku iegūs pēc otrdien gaidāmās triju partiju premjera amata kandidātu tikšanās ar Valsts prezidentu, bet vēl lielāku - pēc konkrētas Ministru prezidenta nominācijas. Līdz tam, viņaprāt, varot gaidīt vairāk vai mazāk tehnisku darbu.

Politiķis piebilda, ka "KPV LV" no vēlmes vadīt valdību ne mirkli nav atkāpusies un arī neatkāpsies.

Kā ziņots, politiskie spēki šonedēļ turpinās diskusijas, kas saistītas ar jaunās valdības izveidi.

Valdības veidošanas sarunās iniciatīvu uzņēmušies trīs politiskie spēki, kuri iepriekš parlamentā nebija pārstāvēti - "KPV LV", Jaunā konservatīvā partija (JKP) un "Attīstībai/Par!" (AP).

"KPV LV" premjera amata kandidāts ir Gobzems, JKP - Jānis Bordāns, bet AP - Artis Parbiks.

Pagaidām gan sarunās nav iezīmējies konkrēts premjera kandidāts, par kuru varētu vienoties partijas, kā arī nav skaidrs koalīcijas sastāvs. JKP uzsver, ka nesadarbosies ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), bet pārējie sarunās iesaistītie politiskie spēki mudina veidot plašāku koalīciju kopā ar ZZS.

Savukārt Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzskata, ka 13.Saeimā ievēlēto partiju darbs pie jaunās koalīcijas veidošanas vērtējams kā neapmierinošs. Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā, Vējonis otrdien uz tikšanos Rīgas pilī aicinājis Gobzemu, Bordānu un Parbiku.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu