Itāliju piemeklējušas vētras un spēcīgas lietusgāzes; deviņi bojāgājušie

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Vētrās un lietusgāzēs Itālijā dzīvību zaudējuši vēl trīs cilvēki, līdz ar to kopējais bojāgājušo skaits stihijā, kas daudzviet valstī plosās kopš svētdienas, pieaudzis līdz deviņiem, otrdien vēsta ziņu aģentūra ANSA.

Dienvidtirolē glābšanas operācijas gaitā dzīvību zaudējis ugunsdzēsējs, bet kaimiņu provincē Trentīno dzīvību zaudējusi kāda sieviete.

Video: Plūdi Venēcijā

Ugunsdzēsējs zaudējis dzīvību, kad viņam uzgāzies koks, savukārt sievietes līķi glābēji izcēla no zemes nogruvuma, kas izpostījis viņas māju.

Kāds kaitotājs gājis bojā Adrijas jūrā netālu no Rimini, kad spēcīgie vēji triekuši viņu pret klintīm.

Vētru dēļ Ligūrijā slēgta Dženovas lidosta, turklāt stihijas dēļ traucēta piekļuve kūrortam Portofīno, kas tagad nošķirts no pārējā reģiona.

Desmiti tūkstoši mājsaimniecību Ziemeļitālijā palikuši bez elektrības. Īstenojot piesardzības pasākumus, vairākās pilsētās, arī Romā, Neapolē un Venēcijā, slēgtas skolas.

Vēl pirmdien amatpersonas un mediji ziņoja, ka stihijā dzīvību zaudējuši seši cilvēki.

Ekstrēmi laikapstākļi kopš svētdienas ir skāruši vairākus Itālijas reģionus, izraisot nopietnus transporta un elektroapgādes pārtraukumus.

Venēcijā plašu plūdu dēļ pirmdien tika evakuēti cilvēki no tūristu iecienītā Svētā Marka laukuma.

Venēcijā maksimālais paisuma līmenis pēcpusdienā sasniedza 156 centimetrus, kas bija augstākais ūdens līmenis šajā pilsētā pēdējos 10 gados, un 70% Venēcijas vēsturiskā centra atradās zem ūdens.

Foto: Vētrās Itālijā deviņi bojāgājušie

Svētdien un pirmdien uz laiku tika slēgta auto un dzelzceļa satiksme līdzās Brennera pārejai, kas savieno Austriju un Itāliju. Applūda arī daļa autoceļa Milāna-Boloņa.

Veneto reģiona Belluno un Trevizo provincēs apmēram 160 000 mājsaimniecību tika pārtraukta elektroapgāde, ziņoja reģionālais laikraksts Il Gazzettino.

Īstenojot piesardzības pasākumus, vairākos reģionos, tostarp Veneto un Ligūrijā, kā arī Abruco un Lacio reģiona galvaspilsētā Romā, tika slēgtas skolas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu