Baudīsim mākslu autobusos? Rīgā sabiedriskajā transportā varēs apskatīt Latvijas klasiķu darbus (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Polijas uzņēmuma "Solaris Bus&Coach; s.a." piegādāto jaunā dizaina "Solaris Urbino" autobusu prezentācija pašvaldības uzņēmumā SIA "Rīgas satiksme".
Polijas uzņēmuma "Solaris Bus&Coach; s.a." piegādāto jaunā dizaina "Solaris Urbino" autobusu prezentācija pašvaldības uzņēmumā SIA "Rīgas satiksme". Foto: Edijs Pālens/LETA

No otrdienas, 30. oktobra, Rīgas sabiedriskajā transportā izvietotajos ekrānos tiks demonstrēti 19. gadsimta un 20. gadsimta pirmās puses Latvijas mākslas klasiķu darbus, informē projekta pārstāve Svetlana Jevdokimova.

Pēc viņas stāstītā, transportā izvietotajos ekrānos tiks demonstrēta to meistardarbu izlase, "bez kuriem Latvijas mākslas vēsture nebūtu iedomājama".

Izlase veidota ar mērķi atgādināt par izmaiņām ne tikai politiskajā, bet arī vizuālas mākslas sfērā, kas notika hronoloģiski ap Latvijas valsts dzimšanas laiku. Šo periodu dēvē arī par klasiskā modernisma laiku, kad jaunie un ambiciozie mākslinieki sapņoja par jaunās neatkarīgās Latvijas laikmetīgu vizuālo tēlu.

Starp mākslas darbu autoriem būs tādi 19. gadsimta un gadsimtu mijas klasiķi kā Jūlijs Feders un Vilhelms Purvītis, savukārt starpkaru laika modernistu paaudzi pārstāvēs Jāzeps Grosvalds un Jēkabs Kazaks.

Jevdokimova atgādina, ka šī gada sākumā Rīgas sabiedriskā transporta ekrānos parādījās jauna izglītojoša programmu sērija "Pasaules slavenie mākslinieki un to gleznas".

Galvenais šī projekta mērķis ir izglītot sabiedrību un rosināt tās interesi par Latvijas mākslas vēsturi, ievērojamiem mākslas klasiķiem un viņu darbiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu