Ameriks: Rīgā apkures pieslēgšana pilnībā varētu noslēgties tuvāko divu dienu laikā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Andris Ameriks.
Andris Ameriks. Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgā apkures pieslēgšana pilnībā varētu noslēgties tuvāko divu dienu laikā, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma sacīja Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR).

"Domāju, ka tas ir vienas, divu dienu jautājums," teica Ameriks, atbildot uz jautājumu, kad Rīgā līdz galam būs atrisināts jautājums par siltuma pieslēgšanu.

Viņš arī atzina, ka konkursā par attiecīgā pakalpojuma nodrošināšanu uzvarējusī pilnsabiedrība "Siltumserviss Rīga", kurā ir viena kompānija no Latvijas un divas kompānijas no Lietuvas, apkures sezonas sākuma periodā netika galā ar pienākumiem. "Pārejas periods mums ir radījis diezgan daudz galvassāpju, jo (..) viņi netika galā ar saviem pienākumiem," pauda Ameriks.

Tāpat Rīgas vicemērs minēja - ja pavasarī no iedzīvotājiem joprojām būs sūdzības par pakalpojuma kvalitāti, varētu tikt lemts par soda naudas piemērošanu komersantam un līguma izbeigšanu, taču šādā gadījumā tāpat būs jārīko jauns konkurss. "Tik un tā mums būs jārīko konkurss no jauna. Nav jau tā, ka mēs sakām: "dodiet atpakaļ "Rīgas siltumu"," sacīja Ameriks.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka šīs nedēļas sākumā no "Rīgas namu pārvaldnieka" pārziņā esošajiem objektiem 41 ēkā joprojām pilnvērtīgi nedarbojās apkures sistēma.

Tāpat ziņots, ka šis ir pirmais sadarbības gads ar pilnsabiedrību "Siltumserviss Rīga", kas uzņēmusies "Rīgas namu pārvaldnieka" namu siltummezglu apsaimniekošanu. Jauna partnera izvēle saistīta ar Valsts kontroles revīzijas ieteikumiem - pakalpojumu sniedzēju izvēlēties konkursa kārtībā, nodrošinot klientiem ekonomiski izdevīgāko pakalpojuma cenu.

Par nespēju rīdziniekiem savlaicīgi nodrošināt apkures pieslēgšanu Rīgas dome pilnsabiedrībai var piemērot sodu līdz 500 000 eiro.

"Rīgas namu pārvaldnieks" apsaimnieko 4200 ēkas, kurās pakalpojumus saņem gandrīz 170 000 klientu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu