Atklāts, kādus slepenus uzdevumus Otrā pasaules kara laikā pildīja Odrija Hepberna (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fred baby, CC BY-NC-SA 2.0

Rakstnieks Roberts Matzens savā jaunākajā grāmatā Dutch Girl: Audrey Hepburn and World War II atklājis interesantu faktu - leģendārā aktrise Odrija Hepberna Otrā pasaules kara laikā bijusi cieši saistīta ar Nīderlandes pretošanās kustību un cīnījusies pret nacistiem.

Aktrise esot strādājusi kopā ar pretošanās kustības līderiem, par ko liecina Hepbernas onkuļa, grāfa Oto van Limburga Štīruma 188 lappušu biezā dienasgrāmata. Nacisti vīrieti turēja apcietinājumā četrus mēnešus, pēc tam viņu nošaujot.

Kā grāmatā no grāfa pierakstiem apkopojis Matzens, viņa bijusi asistente pretinieku kustības ārstam, kā arī regulāri piegādājusi kustības dalībniekiem slepenas ziņas. Tāpat Hepberna ir piesaistījusi naudas līdzekļus partizāniem, strādājot par balerīnu.

Hepbernas dēls Luka Doti nesen paziņoja, ka Matzena grāmata, kura iznāks 2019. gada aprīlī, atrisina viņa mātes noslēpumus, kā arī izskaidro, kādēļ viņa vienmēr iedziļinājusies atmiņās par Otro pasaules karu.

Odrija Hepberna ieņem trešo vietu Holivudas Zelta laikmeta dižāko aktrišu sarakstā. Viņa nomira 1993. gada janvārī 63 gadu vecumā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu