Bordāns pārliecināts - viņam jāsaņem aicinājums veidot valdību (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Ministru prezidenta amata kandidāts Jānis Bordāns ir pārliecināts, ka Valsts prezidentam Raimondam Vējonim premjera amatam būtu jānominē tieši viņš.

Pēc tikšanās ar valsts pirmo personu Bordāns pauda aicinājumu visiem potenciālās valdības veidošanā iesaistītajiem kolēģiem sarunāties un atklāti noskaidrot pozīcijas, lai process virzītos tālāk.

"Ja Valsts prezidents premjera amata kandidātu nosauktu ātrāk, nekā mēs vienojamies, tas varētu sarunas veicināt un paātrināt," vienlaikus pieļāva Bordāns.

Politiķis tikšanās laikā ar prezidentu izklāstīja viņam partijas redzējumu par valdības veidošanas sarunām, koncentrējoties uz apstākļiem, ka valdību iespējams izveidot, ievērojot sabiedrības vēlmi, kas izteikta vēlēšanās.

"Saeimas vēlēšanās šī vēlme bija skaidri norādīta, ka tai jābūt uz pārmaiņām orientētai valdībai," teica Bordāns, piebilstot, ka viņš atbilst visiem kritērijiem, lai varētu nokomplektēt valdību vismaz ar 66 balsīm.

Pēc Bordāna domām, visi argumenti liecinot par to, ka JKP patlaban vislabāk atbilst statusam, lai šīs partijas nominētais kandidāts tiktu izvirzīts.

"Ja tas tiktu izdarīts, būtu iespējams izveidot ļoti darboties spējīgu valdību, kas būtu laba pārmaiņu konservatīvā valdība," sacīja politiķis, piebilstot, ka "Valsts prezidentam darītu godu, ja viņš nominētu premjeru, kurš pieturējies pie pārmaiņu nešanas valdības un pie principialitātes pozīcijas".

JKP ir ļoti būtiskas priekšrocības, salīdzinot ar pārējām partijām, kuras piedāvā savus premjera kandidātus, teica Bordāns.

"Publiski izskanējušie minējumi par dažādiem ekonomiskiem grupējumiem attiecībā uz Zaļo un zemnieku savienību un "KPV LV" diezgan būtiski diskreditē "KPV LV" partijas izvirzīto premjeru. Tikmēr, salīdzinot ar partiju apvienību "Attīstībai/Par!", JKP ir vairāk ievēlēti deputāti nekā politiskajai apvienībai, kā arī apvienības premjera kandidāts Artis Pabriks nav nevienas partijas biedrs," uzsvēra Bordāns.

Viņš norādīja, ka saruna ar Vējoni bijusi pozitīva un Valsts prezidents neesot paudis vērtējumu par Bordānu kā premjera kandidātu.

Puses pārrunājušas dažādas detaļas, tajā skaitā jautājumus par JKP un par pašu Bordānu. Vējonis izteicis cerību, ka partijas turpinās sarunas. Puses arī apspriedušas Saeimas prezidija veidošanu. Valsts prezidents lūdzis šo jautājumu risināt atbildīgi.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu