Krievijā aizturēts robežsargs, kurš pārdevis informāciju Skripaļa lietā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters / Scanpix

Krievijas neatkarīgie mediji ziņo, ka aizturēts robežsargs, kurš britu izmeklējošajiem žurnālistiem nodeva informāciju par militārās izlūkošanas dienesta aģentiem Ruslanu Boširovu un Aleksandru Petrovu - vēsta TV3 Ziņas.

Tieši viņus Lielbritānija tur aizdomās par bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa indēšanu.

Dzenot pēdas Krievijas izlūkdienesta aģenta Skripaļa un viņa meitas indētājiem, britu varasiestādes noskaidroja, ka ķīmiskā uzbrukuma dienās uz Solsberi no Maskavas bija ieradušies Krievijas militārā izlūkdienesta aģenti  Boširovs un Petrovs.

Vēlāk lietas šķetināšanā iesaistījās arī pētnieciskās žurnālistikas vietne "Bellingcat", kas secināja, ka abas aizdomās turamās personas Krievijā mīt ar citu vārdu. Proti, Boširovs patiesībā ir Krievijas militārā izlūkdienesta pulkvedis Anatolijs Čepiga, kuram prezidents Putins savulaik piešķīris Krievijas varoņa goda statusu. Bet Petrova īstais vārds ir Aleksandrs Miškins un viņš arī ir Krievijas militārā izlūkdienesta virsnieks.

Lai gan visu šo laiku Kremlis turpina apgalvot, ka tiek apmelots un britu valdībai neesot nekādu pierādījumu, Krievijas Federālais drošības dienests paralēli veic pats savu izmeklēšanu – apjomīgu operāciju saistībā ar valsts amatpersonām, kuras privātajiem izmeklētājiem pārdod informāciju par datubāzēm, kas nav publiski pieejamas.

Krievijas neatkarīgie mediji ziņo, ka nu šīs operācijas laikā aizturēts kāds robežsargs, kurš izmeklētājiem pārdevis informāciju par abiem Skripaļa indēšanas lietā aizdomās turamajiem.

Atgādinām, ka Apvienotā Karaliste septembrī izdeva abu šo Krievijas pilsoņu Eiropas aresta orderus - informē TV3 Ziņas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu