Indonēzijas glābēji, iespējams, atraduši avarējušās pasažieru lidmašīnas fizelāžu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Indonēzijas armijas vadītājs trešdien paziņoja, ka glābēju vienības varētu būt atradušas pirmdien avarējušās aviokompānijas "Lion Air" lidmašīnas fizelāžu, kā arī uztvērušas "melno kastu" signālus.

Kā paziņoja Indonēzijas karaflote, 32 metru dziļumā atrasts 22 metrus garš objekts, kas varētu būt avarējušās lidmašīnas daļa.

Uz rajonu nosūtīts karakuģis, kas aprīkots ar sonāru, lai izpētītu atrasto objektu.

Nacionālās Transporta drošības komitejas vadītājs pavēstīja, ka jūrā lidmašīnas nokrišanas vietā uztvertie signāli noteikti nāk no "melnajām kastēm" to regularitātes dēļ. Pēc viņa teiktā, citas iespējas tikušas izslēgtas, jo intervāls starp signāliem ir mazāks par sekundi.

Viņš arī paziņoja, ka sākotnējais izmeklēšanas ziņojums būs gatavs mēneša laikā, bet gala ziņojums varētu prasīt četrus līdz sešus mēnešus.

Tikmēr transporta ministrs Budi Karja Sumadi paziņoja, ka ar ministra rīkojumu no amatiem atbrīvoti "Lion Air" tehniskais direktors un personāls, kas deva atļauju lidmašīnas lidojumam.

Viņš arī pavēstīja, ka ministrija veikts inspekciju "Lion Air" un tiks pārbaudītas visu Indonēzijas zemo cenu aviokompāniju operācijas.

Zemo cenu aviokompānijas "Lion Air" lidmašīna "Boeing 737 MAX 8" ar 181 pasažieri un astoņiem apkalpes locekļiem bija ceļā no galvaspilsētas Džakartas Sukarno-Hatas lidostas uz Pangkalpinangu Bangkas salā, kad 13 minūtes pēc pacelšanās iekrita Javas jūrā Rietumjavas provinces piekrastē.

Īsi pirms lidmašīna zaudēja sakarus ar kontroltorni un nogāzās, tās pilots lūdza atļauju atgriezties Džakartas lidostā, paziņojot, ka lainerim radusies tehniska problēma.

Kā otrdien ziņoja aviācijas negadījumu datubāze "Aviation Safety Network", lidmašīna iepriekšējā reisā reģistrējusi neuzticamus augstuma un ātruma rādījumus. Lidmašīna "Boeing 737 MAX 8" bija tikai divus mēnešus veca. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu