Japāņu ārsti: Tokijas 2020. gada olimpisko spēļu maratona distance var būt nāvējoša

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/Reuters

2020.gada Tokijas olimpisko spēļu maratona skrējiens lielā karstuma dēļ varētu būt nāvējošs, brīdinājuši japāņu ārsti.

Japānas Mediķu asociācija trešdien aicināja Olimpiādes rīkotājus apsvērt ideju maratonam startu dot jau plkst.5.30 no rīta, jo pretējā gadījumā dalībnieki var mirt no sirdstriekas.

Šāds brīdinājums saistīts ar lielu karstumu, turklāt šogad Japānā fiksēti vairāki karstuma rekordi.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) un Tokijas Olimpiādes rīkotāji jau ir apzinājušies riskus un maratona sākumu pārcēluši par 30 minūtēm ātrāk uz plkst.7 pēc vietējā laika. Tiesa, Japānas Mediķu asociācija tik un tā uzskata, ka šāds solis nebūs gana efektīvs.

"Mēs esam nopietni nobažījušies par šo jautājumus. Augsts risks iegūt sirdstrieku būtu ne tikai sportistiem, bet arī viņu pārstāvjiem un skatītājiem. Tāpat pieaugs pieprasījums pēc medicīniskajiem pakalpojumiem, kas nopietni ietekmēs slimnīcas un regulāros pacientus," teica asociācijas vadītājs Kimijuki Nagašima.

Katru gadu Japānā no sirdstriekām mirst vairāki simti cilvēku, turklāt šī gada karstuma viļņi prasījuši lielāku upuru skaitu.

Japāna Vasaras olimpiskās spēles uzņēma 1964.gadā, turklāt toreiz tās tika pārceltas uz oktobri, lai izvairītos no lielā karstuma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu