KPV LV "valdības" deklarācija paredz vienotu ekonomisko un finanšu noziegumu apkarošanas iestādes izveidi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aldis Gobezms.
Aldis Gobezms. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijā nepieciešams izveidot atsevišķu izmeklēšanas iestādi ekonomiskajiem un finanšu noziegumiem, apvienojot Ekonomikas policiju, Finanšu policiju, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju un Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestu (Kontroles dienestu), paredz partijas KPV LV sagatavotais topošās valdības deklarācijas projekts, ja iespēja vadīt valdību kristu par labu politiskā spēka Ministru prezidenta amata kandidātam Aldim Gobzemam.

Patlaban gan Latvijā iestādes ar nosaukumu Ekonomikas policija un Finanšu policija neeksistē, taču parasti ar šiem nosaukumiem publiskajā telpā apzīmē Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldi un Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un muitas policijas pārvaldi.

Iekšējās drošības jomā partija paredzējusi atjaunot Policijas akadēmiju kā kādas no valsts augstskolām sastāvdaļu. Tāpat deklarācijas projektā pausta apņemšanās turpināt sistemātisku darbu pie darba samaksas palielināšanas un darba apstākļu uzlabošanas tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem.

Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas risku ierobežošanai partija vēlas ar likumu noteikt ikgadēju nacionālā riska ziņojuma izstrādāšanu, kā arī nodrošināt esošo politiku šajā jomā.

KPV LV sagatavotajā topošās valdības deklarācijā uzmetumā arī norādīts, ka kā vienu no prioritātēm partija redz zināšanu līmeņa paaugstināšanu Valsts ieņēmumu dienesta un tiesu darbinieku vidū.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu