Dončičs min pa pēdam Džordanam un Džeimsam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Luka Dončičs un Trevors Ariza
Luka Dončičs un Trevors Ariza Foto: AP/LETA

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) jaunā sezona ir tikai sākusies, taču Ziemeļamerikā piekoptā mediju prakse steidz izdarīt salīdzinajumus un uzskaitīt dažādus statistiskus rekordus arī īsākos nogriežņos.

Tas noticis arī ar Dalasas "Mavericks" slovēņu talantu Luka Dončiču, kurš pēc tikai nospēlētām septiņām spēlēm tiek salīdzināts ar leģendāro Maiklu Džordanu.

Proti, aizvadītajā nogrieznī Dončičs vidēji spēlē izcēlies ar 20,4 gūtiem punktiem, 6,4 atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvajām piespēlē

Pēdējais NBA debitants, kurš karjeras pirmajā sezonā vidēji guva vismaz 20 punktus, izcīnīja 6 atlēkušās bumbas un veica 4 rezultatīvas piespēles, bija Maikls Džordans.

1984./85. gada sezonā, pārstāvot Čikāgas "Bulls" vienību, Džordans vidēji 82 spēlēs izcēlās ar 28,2 punktiem, 6,5 atlēkušajām bumbām un 5,9 rezultatīvām piespēlēm. Tiesa, viņš gan debitēja līgā 21 gada vecumā, būdams divus gadus vecāks par Dončiču, kurš NBA ierādās kā Spānijas un Eirolīgas čempions un vērtīgākais spēlētajs gan regulārajā sezonā, gan izšķirošajā turnīru fāzē.

Savukārt šā brīža lielākā līgas zvaigzne Lebrons Džeimss debijas sezonā (2003./04. gads) aizvadīja 79 spēles, kurās vidēji guva 20,9 punktus, izdarīja 5,9 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 5,5 atlēkušās bumbas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu