Gailītis: Spēlētāji laukumā atdeva visu savu sirdi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Basketbola kluba "VEF Rīga"  galvenais treneris Jānis Gailītis
Basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis Foto: Paula Čurkste/LETA

"VEF Rīga" basketbolisti trešdien laukumā atdeva visu savu sirdi VTB Vienotās līgas šīs sezonas pirmajā uzvarā, uzskata komandas galvenais treneris Jānis Gailītis.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" trešdien VTB Vienotās līgas mačā "Arēnā Rīga" ar rezultātu 82:74 (15:20, 16:17, 29:10, 22:27) pārspēja Igaunijas čempioni Tallinas "Kalev"/"Cramo".

"Paldies līdzjutējiem un jaunajai paaudzei, kas mums palīdzēja. Viņi radīja patīkamu atmosfēru," pēc spēles preses konferencē sacīja Gailītis, kurš ar jaunatni apzīmēja programmas "Sporto visa klase" sanākušos bērnus. "Spēlētāji laukumā atdeva visu savu sirdi, cīnījās par bumbām un guva komandas uzvaru. Basketbolisti bija ļoti noskaņojušies un domāju, ka viņi gribēja parādīt arī cieņu iepriekšējās paaudzes spēlētājiem. Patīkami, ka viņus godinājām."

Pēc šī mača pārbaudes laika līgums ir noslēdzies Artjomam Butjankovam, kura nākotne komandā ir miglā tīta.

"Man ir grūti komentēt, vai viņš paliks vai nepaliks komandā," sacīja Gailītis. "Šodien gan viņam spēle diez ko nevedās, Domāju, ka ambīcijas Butjankovam ir lielākas nekā to apliecina viņa spēle. Vienotajā līgā ir atlētisks basketbols, bet vietējā čempionātā viņš izskatās iespaidīgi."

Gailītis arī apstiprināja, ka iepriekš savainotais Mareks Mejeris vēl tuvākajā laikā nebūs atpakaļ, jo savainojums ir nedaudz nopietnāks kā šķita iepriekš.

Tikmēr rīdzinieku komandas leģionārs Vinsents Konsils izteicās, ka spēle bija ātra.

"Demonstrējām lielu intensitāti un šajā duelī bija jāizcīna uzvara. Pēc pirmā mēneša "VEF Rīga" komandā jūtos labāk, bet joprojām gan notiek mācīšanās process. Divās dažādās līgās nav viegli spēlēt, jo atšķiras komandu meistarība. Arī bumbas ir citas, pie kā ir jāpierod," noteica Konsils.

Savukārt pretinieku komandas stūrmanis Donalds Kairis pauda, ka viesi nebija gatavi agresīvai spēlei.

"Trešās ceturtdaļas sākumā mums bija neliela vadība, ko gribējām palielināt, taču viss notika pavisam pretēji. Nebijām gatavi "VEF Rīga" agresivitātei. Viņiem laikam vienkārši bija apnicis zaudēt, turklāt nespējām izmantot savas iespējas. Zaudējām spēli, ko varējām uzvarēt," noteica treneris.

Rīgas komanda Vienotās līgas sezonu iesāka ar četriem zaudējumiem pēc kārtas, bet tagad izcīnījusi pirmo uzvaru.

Nākamo maču Vienotās līgas turnīrā rīdzinieki aizvadīs jau svētdien, kad viesosies pie Kazaņas "Unics".

Kopš VTB Vienotās līgas izveidošanas šīs Latvijas un Igaunijas komandas savā starpā spēlējušas 13 reižu un tagad pārsvars ir rīdziniekiem (9-4). Abas komandas šosezon guvušas vienu uzvaru piecās spēlēs, "VEF Rīga" ieņemot 12.vietu, bet "Kalev"/"Cramo" 13. pozīciju 14 komandu konkurencē.

Sekmīgāk "VEF Rīga" šosezon spēlējusi "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempionātā, kur ar četrām uzvarām piecās spēlēs atrodas kopvērtējuma trešajā vietā. Tikmēr "Kalev"/"Cramo" ar septiņām uzvarām septiņās spēlēs ir pirmā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu