Vanšu tilta brūkošās kāpnes nesaskaņojot apklātas ar Latvijas simtgades zīmēm (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ar aizsegu, kurā redzama Latvijas valsts simtgades simbolika, piesegtās sliktajā stāvoklī esošās Vanšu tilta kāpnes Daugavas labajā pusē.
Ar aizsegu, kurā redzama Latvijas valsts simtgades simbolika, piesegtās sliktajā stāvoklī esošās Vanšu tilta kāpnes Daugavas labajā pusē. Foto: Zane Bitere/LETA

Vanšu tilta brūkošās kāpnes plānots drīzumā pārbūvēt, taču pagaidām tās ir apklātas ar simtgades piederības zīmēm, kas neapmierina ne tikai garāmgājējus, bet arī simtgades biroja darbiniekus, vēsta LNT raidījums 900 sekundes.

Visu simtgades piederību zīmju izmantošana ir reglamentēta un to nepieciešams saskaņot.

Tomēr Rīgas domes satiksmes departaments Vanšu tilta pussabrukušās kāpnes nolēmis apklāt ar šādu simboliku nesaskaņojot, jo vasarā notikuši dažādi pasākumi krastmalā. 

Neskatoties, ka simtgades zīmju izmantojums ap šīm kāpnēm nav saskaņots, tas paliks līdz pat būvdarbu sākumam. Šobrīd būvprojekts ir izstrādāts un iesniegts būvvaldei saskaņošanai. Nākamnedēļ projekts tiks virzīts uz būvniecību, skaidro Latvijas simtgades biroja pārstāve Linda Pastare.

Tomēr valsts simtgadi pussabrukušās kāpnes sagaidīs jau esošajā noformējumā. Būvdarbus uzsākot tas tiks nomainīts uz neitrālu krāsojumu, informē Rīgas domes satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola. 

Kāpnes tiks pilnībā nojauktas, tā vietā uzcelta pilnīgi jauna kāpņu konstrukcija, ziņo raidījums 900 sekundes.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu