Argentīnas galvaspilsētā atklāta Maradonas statuja

LETA/AP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā trešdien tika atzīmēta leģendārā argentīniešu futbolista Djego Maradonas 58 gadu jubileja, atklājot pirmo viņam veltīto statuju šajā pilsētā.

Maradonas dzimšanas diena bija 30.oktobrī, bet lietus dēļ statujas atklāšana tika atlikta uz nākamo dienu. Bronzas statuja atrodas netālu no futbola kluba "Argentinos Juniors" stadiona, kur viņš 1976.gadā bija sācis savu futbolista karjeru.

1986.gadā Maradona ar Argentīnas izlasi triumfēja Pasaules kausa finālturnīra spēlē pret Angliju.

Šajā spēlē tika gūti, iespējams, divi slavenākie vārti futbola vēsturē, un abus guva Maradona. Pirmos vārtus viņš guva ar roku, ko gan tiesneši nepamanīja un vārtus ieskaitīja, vēlāk šie vārti ieguva nosaukumu "Dieva roka". Otros vārtus Maradona guva pēc trim minūtēm, kad viņš apspēlēja vairākus Anglijas izlases spēlētājus. Viņa otrie gūtie vārti 2002. gadā tika atzīti par 20.gadsimta vārtiem.

Tēlnieks Horhe Martiness sacīja, ka šie "vārti, par kuriem kliedza visi argentīnieši", bija iedvesmas avots viņa veidotajai Maradonas statujai.

"Tas bija pagrieziena punkts Argentīnas vēsturē," teica tēlnieks.

2,8 metrus augstā statuja ir novietota terasē netālu no sienas zīmējuma, kurā Maradona ir attēlots "Argentinos Juniors" sarkanajā formastērpā. Maradona nebija ieradies uz atklāšanas ceremoniju, jo viņš trenē Meksikas futbolklubu "Dorados de Sinaloa".

"Skulptūras parasti tiek veidotas mirušajiem, bet Djego ir dzīvs," sacīja Lapaternalas rajona, kur atrodas šī statuja, vēstures komitejas vadītājs Alberto Peress.

"Cilvēks ir jāgodina, kamēr viņš ir dzīvs, un visiem vajadzētu zināt, ka šis rajons vienmēr viņu atcerēsies."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu