Latvijā varēs rīkot čeku loteriju (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma likumu, kas paredz čeku loterijas ieviešanu.

Iedzīvotāji loterijā varēs piedalīties neierobežotu reižu skaitu, īpašā vietnē cekuloterija.lv reģistrējot pirkumu čekus, kuru vērtība ir vismaz pieci eiro. Loterijā ar čeku par tabakas, alkohola un enerģijas dzērienu iegādi nevarēs piedalīties nepilngadīgas personas.

Loterijai paredzēta mēneša un gada izloze. Mēneša izlozē varēs laimēt vienu naudas balvu 10 000 eiro apmērā, trīs balvas 5000 eiro un 50 naudas balvas 100 eiro apmērā.

Gada izlozē būs iespēja laimēt vienu balvu 20 000 eiro apmērā, četras balvas 10 000 un piecas balvas 2000 eiro apmērā. Tajā piedalīsies ikmēneša loterijās īpaši izlozētie desmit nelaimējušie čeki.

Līdzās naudas balvām iedzīvotājiem loterijā būs iespēja saņemt arī papildu balvas, kuras varētu sarūpēt atsevišķu nozaru uzņēmumi, kas ir padziļinātās sadarbības programmas dalībnieki.

Čekus loterijai varēs reģistrēt, sākot ar nākamā gada 1. jūliju, kad regulējums stāsies spēkā. Ņemot vērā, ka pirmais darbības gads būs vien puse no kalendārā gada, tad pirmā gada izlozē, kas norisināsies 2020. gada janvārī, varēs laimēt vienu naudas balvu 10 000 eiro apmērā, četras balvas 5000 un piecas naudas balvas 1000 eiro apmērā.

Čeku loterijas likums paredz loterijas sarīkošanas, kā arī uzvarētāju noteikšanas un laimestu saņemšanas kārtību.

Loteriju organizēs Valsts ieņēmumu dienests (VID), savukārt rezultātu publiskošanu plānots uzticēt valsts akciju sabiedrībai Latvijas Loto.

Loterijā nedrīkstēs piedalīties Valsts ieņēmumu dienesta un loterijas pakalpojuma sniedzēja darbinieki.

Ieviešot loteriju, plānots veicināt godīgu konkurenci un nodokļu nomaksu, mazināt krāpšanos nodokļu iekasēšanā un izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu