Franču politiķe vēža slimniecēm ziedo savus matus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Marlène Schiappa/Facebook

Francijas līdztiesības ministre Marlēna Šjappa ziedojusi savus matus labdarības organizācijai, kas veido parūkas ar vēzi slimām sievietēm un aicinājusi citus rīkoties tāpat - vēsta raidorganizācija BBC.

Marlēna Šjappa ziedojusi matus kopā ar savu māsu Karlu, kura iniciatīvā piedalās katru otro gadu. Ar jaunumiem franču politiķe dalījās vietnē Facebook.

"Kad sieviete cieš no vēža, dzīves izmaksas pieaug strauji un  pārsniedz pašus medicīnas izdevumus," raksta Marlēna. "Tā, piemēram, klājas sievietēm, kuras [ķīmijterapijas] dēļ zaudē matus un pat gribot nevar atļauties iegādāties parūku."

Sākumā politiķe bijusi atturīga publiski stāstīt par savu aktīvismu, bet tad nolēmusi to darīt, jo tas varētu iedrošināt citus rīkoties tāpat.

"Tas ir pavisam vienkārši," viņa raksta. "nogriez vismaz 25 centimetrus un izveido vienu vai divas šķipsnas, un nosūti pa pastu!"

Marlēna piebilda, ka dažas labdarības organizācija Beļģija pieņem arī krāsotus, baltus un pelēkus matus. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu